ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μήνυμα ανθρωπισμού από τους μαθητές του Λυκείου Λευκίμμης: Όχι στον εθνικισμό και τον ρατσισμό!

Μήνυμα ανθρωπισμού από τους μαθητές του Λυκείου Λευκίμμης: Όχι στον εθνικισμό και τον ρατσισμό!


Μήνυμα ανθρωπισμού από το 15μελες του ΓΕΛ Λευκίμμης ενάντια σε κάθε εθνικισμό και ρατσισμό με αφορμή το «Μακεδονικό ζήτημα»: «Δεν πρόκειται να συμμεριστούμε τον εθνικισμό και τον Ρατσισμό … Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον οποιονδήποτε Αλβανό, Σκοπιανό, Βούλγαρο ή Τούρκο συμμαθητή μας» τονίζουν και προβάλλουν την ανάγκη του σεβασμού και της ειρήνης μεταξύ των λαών.

Μόνο περηφάνια μπορεί να νιώθει κανείς για αυτά τα παιδιά που έχουν δείξει δείγματα γραφής και πρόσφατα με την ώριμη και συμβολική κατάληψη του σχολείου ενάντια στα ΜΑΤ και τον ΧΥΤΑ!

Αναλυτικά η απόφαση του 15μελους του ΓΕΛ Λευκίμμης

 Η πλειοψηφία του μαθητικού δυναμικού του σχολείου συμφώνησε πως είναι αναγκαίο να πάρουμε θέση για τη πανελλαδική διαμαρτυρία για το Μακεδονικό ζήτημα. Είμαστε αντίθετοι με τη παραπάνω διαμαρτυρία για τους παρακάτω λόγους:
• Δεν πρόκειται να μπούμε ως μαθητές σε πολιτικά παιχνίδια
• Δεν πρόκειται να συμμεριστούμε τον εθνικισμό και τον Ρατσισμό που συμμερίζονται οι "Ανώνυμοι" οργανωτές της διαμαρτυρίας.
 • Κατακρίνουμε τις αλυτρωτικές τάσεις κάθε χώρας, συμπεριλαμβανομένης και της δικιάς μας.
• Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον οποιονδήποτε Αλβανό, Σκοπιανό, Βούλγαρο ή Τούρκο συμμαθητή μας.

Δεν υφίσταται λόγος μίσους ανάμεσα σε ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων, θρησκειών, χρώματος κ.ο.κ.

Για αυτόν τον λόγο υποστηρίζουμε την ειρήνη και την ισονομία ανάμεσα σε όλους τους λαούς Σεβασμός για όλους τους ανθρώπους, ειρηνική συνύπαρξη για τους λαούς όλου του κόσμου. Κατακρίνουμε τον Ρατσισμό, τον εθνικισμό από όπου και αν προέρχεται.
Η προπαγάνδα ευτυχώς στο σχολείο μας δεν "έπιασε τόπο".