ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Ερωτικό στοίχημα»: Το νέο βιβλίο του Κερκυραίου θεατρικού συγγραφέα


Μιλάμε για βιβλία
Του Αντώνη Δεσύλλα, συγγραφέα, συντονιστή Λέσχης Ανάγνωσης Κέρκυρας


“Ερωτικό στοίχημα”
Το νέο βιβλίο του Κερκυραίου θεατρικού συγγραφέα
Κώστα Καλούδη από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑλΔε

ΑΛΔΕ Εκδόσεις, 2018, 134 σελίδες     Τιμή 10 €

Ένα ακόμη βιβλίο Κερκυραίου συγγραφέα κυκλοφορεί από τις κερκυραϊκές εκδόσεις ΑλΔε, που συμπληρώνουν φέτος τον δέκατο πέμπτο χρόνο λειτουργίας τους με μία πετυχημένη πορεία στον εκδοτικό χώρο και με δύο βιβλιοπωλεία,  σε Κέρκυρα και Αθήνα.
 Πρόκειται για το θεατρικό έργο με τίτλο ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ του Κερκυραίου θεατρικού συγγραφέα Κώστα Καλούδη και είναι το τέταρτο βιβλίο του.
Το "Ερωτικό στοίχημα" είναι το στοίχημα που βάζουν δύο αγαπημένα ξαδέλφια για το ποιος θα καταφέρει να ξεπεράσει το πάθος του. Ο ένας το πάθος του  έρωτα και ο άλλος το πάθος του  τζόγου.
Η τύχη θέλησε να τους δοκιμάσει χαρίζοντάς τους ένα μεγάλο δώρο. Είναι ένα στοίχημα  που παίζεται με καρδιές.

Ο συγγραφέας έμπειρος στη δημιουργία μιας θεατρικής εξέλιξης με πρόσωπα και εικόνες που κρατάνε τον αναγνώστη-θεατή  από την έναρξη μέχρι την τελευταία σκηνή, όχι απλά  απολαμβάνοντας  αλλά και συμμετέχοντας  στο έργο, μας αποδίδει με τρόπο γλαφυρό μια ιστορία ζωής που όλους μας ακουμπά. Μία υπόθεση με δύο σκέλη που άπτονται του κοινωνικού γίγνεσθαι και ταλανίζουν τις σύγχρονες κοινωνίες, όπου τα πάθη πρυτανεύουν.
Ο Κώστας Καλούδης επιχειρεί με το έργο του -που πέρα από ηθογραφικό, όπως το προηγούμενο θεατρικό του με τίτλο ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ, που κυκλοφόρησε επίσης από τις εκδόσεις ΑλΔε,  είναι έργο κοινωνικό και έργο ανθρώπινων σχέσεων-  να αναδείξει κι εν τέλει να δώσει… Happy end με αριστοτεχνικό τρόπο σε ζητήματα της καθημερινότητάς μας, καθοριστικά όμως για την πορεία της ζωής μας.
Γι’ αυτό δενόμαστε με το νέο βιβλίο του Κώστα Καλούδη και το διαβάζουμε με ενδιαφέρον, αλλά και με ευχαρίστηση, πράγμα που δεν συμβαίνει με όλα τα θεατρικά. Πρόκειται για ένα καλογραμμένο και απλό θεατρικό έργο που διαβάζεται απνευστί από τον αναγνώστη σαν ένα ωραίο σύγχρονο μυθιστόρημα.Βιογραφικό σημείωμα

Ο Κώστας Καλούδης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1938. Έζησε για πολλά χρόνια στην Ν. Αφρική όπου εργάστηκε και σπούδασε διηγηματογραφία. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε τοπικές εφημερίδες. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Ζει στους Αργυράδες Κέρκυρας.

 Έχει εκδώσει τα θεατρικά: "Στοίχημα τα πάθη μας", "Έρημος παράδεισος", "Πανσέληνος" και "Ερωτικό στοίχημα".