ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αστυνομοκρατία - παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών - Προανάκριση συνδικαλιστών για την κινητοποίηση ενάντια στον ΧΥΤΑ - Καταγγελία ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ


Αστυνομοκρατία - παραβίαση βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών - Προανάκριση συνδικαλιστών για την κινητοποίηση ενάντια στον ΧΥΤΑ

 Καταγγελία ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Ένα ακόμη κρούσμα ποινικοποίησης των εργατικών - λαϊκών κινητοποιήσεων σημειώθηκε από το αστικό κράτος και την κυβέρνησή του, αυτή τη φορά στην Κέρκυρα. Όπως καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ, εισαγγελέας και αστυνομία καλούν σε προανάκριση τους συνδικαλιστές που μετείχαν στην κινητοποίηση διαμαρτυρίας που έγινε στη γέφυρα της Μεσογγής στις 21 Ιούλη για την απαράδεκτη κατάσταση με τα σκουπίδια, για το παράνομο άνοιγμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και για την αστυνομοκρατία στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, η ΤΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σημειώνει:

«Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται ότι για το αστικό κράτος εχθρός είναι οι εργαζόμενοι και οι κινητοποιήσεις τους, το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, της Ομοσπονδίας αγροτικών συλλόγων. Εισαγγελέας και αστυνομία καλούν σε προανάκριση τους συνδικαλιστές που μετείχαν στην κινητοποίηση στη γέφυρα της Μεσογγής στις 21/07/2018 ως διαμαρτυρία για την απαράδεκτη κατάσταση με τη ''μη διαχείριση'' των απορριμμάτων στην Κέρκυρα και τα βουνά σκουπιδιών να σαπίζουν στους δρόμους, το παράνομο άνοιγμα του ΧΥΤΑ Λευκίμμης, την αστυνομοκρατία στην περιοχή που στόχο έχει να επιβάλει σιγή νεκροταφείου!

Είναι πολύ γελασμένοι όμως αν θεωρούν ότι τέτοιες ενέργειες μπορούν να φοβίσουν!

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικροί ΕΒΕ, η νεολαία να βγάλουν συμπεράσματα από τη ζωή και την πείρα τους.

Η κυβέρνηση και όλα τα παρακλάδια της έχουν δώσει εξετάσεις και έχουν αποτύχει για τα λαϊκά συμφέροντα:

Προσπαθώντας με νόμους να εμποδίσουν το δικαίωμα στην απεργία, να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

Βάζοντας (με τον νέο προϋπολογισμό) τον λαό να πληρώσει 46 δισ. ευρώ φόρους και μειώνοντας ακόμη περισσότερο τη φορολογία για το κεφάλαιο.

Κόβοντας συνεχώς από τις κοινωνικές παροχές σε Υγεία και Παιδεία, βάζοντας από την πίσω πόρτα την ιδιωτική πρωτοβουλία ''για να μας σώσει''!

Βάζοντας τη δημόσια Υγεία σε δεύτερο πλάνο, με τους σωρούς των σκουπιδιών να μεγαλώνουν, γιατί προτεραιότητα έχει το ''κέρδος'', με αυτό τον γνώμονα γίνονται επενδύσεις και έργα ή όχι.

Κανείς να μη φοβηθεί, κανείς να μην ξεγελαστεί από τις νέες υποσχέσεις. Δεν υπάρχει δίκαιη ανάπτυξη σε μια άδικη - ταξική κοινωνία.

Η ενίσχυση των σωματείων, του εργατικού λαϊκού κινήματος είναι μονόδρομος για τα λαϊκά συμφέροντα. Πρέπει να είναι η δική μας απάντηση στην τρομοκρατία και την καταστολή.

Δίνουμε το παρόν στην απεργία 28 Νοέμβρη στις 10 π.μ. στο Σαρόκο».