ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αγωνιστικό ραντεβού για τον Γαβρόγλου


ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αγωνιστικό ραντεβού για τον Γαβρόγλου

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την έλευση του Υπ. Παιδείας στην Κέρκυρα.

O υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έρχεται στην Κέρκυρα για να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική. Αιχμή της παρέμβασής του είναι τα σχέδια για το νέο λύκειο, που κατακρημνίζουν οριστικά τον όποιο μορφωτικό ρόλο του λυκείου και το μετατρέπουν σε ένα κατεξοχήν εξεταστικό κέντρο, σκληρά ταξικό, εντατικοποιημένο, πλήρως φροντιστηριοποιημένο. Είναι μια πολιτική που συνδέεται με τη συνολικότερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τυπικά, τον υπουργό προσκαλεί μια εικονική Ένωση Γονέων, που γεννήθηκε παρασκηνιακά και δικαστικά, ως αντίπαλο δέος απέναντι στην πραγματική Ένωση Γονέων Δήμου Κέρκυρας. Ουσιαστικά, αυτός έρχεται να στηρίξει τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες σε όλα τα επίπεδα, ενεργώντας στα πλαίσια μιας άτυπης προεκλογικής εκστρατείας, υπό το κάλυμμα του δήθεν διαλόγου για την παιδεία.

Ο Κ. Γαβρόγλου εκπροσωπεί μια κυβέρνηση μνημονιακή, υποδουλωμένη στον ευρωατλαντικό άξονα και στη γηγενή οικονομική ολιγαρχία. Έχει μάλιστα το θράσος να επιθυμεί να διακηρύξει την κυβερνητική πολιτική από αίθουσα του Εργατικού Κέντρου! Για τους παραπάνω λόγους, στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει τα εκπαιδευτικά σωματεία.
Καλούμε τον κόσμο του αγώνα, όλες τις συλλογικότητες και τα άτομα που διεκδικούν δικαιώματα και ελευθερίες να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση. Η μόρφωση της νέας γενιάς είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των τοπικών διεκδικητικών κινημάτων, όλου του λαού!
Αγωνιστικό ραντεβού, Σάββατο 03/11/2018, ώρα 10.30 το πρωί, μπροστά από το κτήριο της περιφέρειας