ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τον Σύνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων


Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τον Σύνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταγγέλλει τη Διοίκηση του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το  ΠΑΜΕ, για τις πρόσφατες εκλογές του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας καταδικάζει την τραμπούκικη συμπεριφορά των μελών της Διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και μελών του ΠΑΜΕ, οι οποίοι στην τελευταία εκλογική διαδικασία του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού, όπως και σε κάθε άλλη εκλογική διαδικασία σωματείων – μελών του Εργατικού Κέρκυρας, παρεμβαίνουν με φραστική βία και προπηλακισμούς σε εργαζόμενους που επιθυμούν να ασκήσουν το δημοκρατικό και συνδικαλιστικό τους δικαίωμα, αποσκοπώντας στην απομαζικοποίηση και διάλυση όποιων σωματείων δεν μπορούν να ελέγξουν διότι δεν πρόσκεινται στο ΚΚΕ-ΠΑΜΕ.

Με την τελευταία ανακοίνωσή τους φτάσανε στον πάτο του κομματικού βούρκου και της προπαγανδιστικής λάσπης, εκτοξεύοντας αστήρικτες κατηγορίες οι οποίες δε μπορούν να τεθούν σε μία συνδικαλιστική αντιπαράθεση. Δε θα τους ακολουθήσουμε στον ολισθηρό και αισχρό δρόμο τους. Οι εργαζόμενοι στα σωματεία-μέλη μας ασκούν, σύμφωνα με το Ν.1264/82 (ο πλέον δημοκρατικός συνδικαλιστικός Νόμος που έχει υπάρξει ποτέ στη χώρα μας), το αναφαίρετο δημοκρατικό και συνταγματικό τους δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι μέσα από τα σωματεία που εκπροσωπούνται.

Επειδή, λοιπόν, στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί, ας κοιτάξουν το Σωματείο τους, το οποίο έχει να κάνει εκκαθάριση μητρώου από αμνημονεύτων ετών και γι’ αυτό δεν προσκομίζει ποτέ το μητρώο αυτό στο Εργατικό Κέντρο, όπως υποχρεούται από το Καταστατικό και τον Νόμο. Μέσα στο Μητρώο αυτό συμπεριλαμβάνονται μέλη που είναι συνταξιούχοι του κλάδου, μέλη που ανήκουν σε διάφορες τυχαίες ειδικότητες του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες, φοιτητές, αγρότες και άνεργοι. Όλα αυτοί οι ετερόκλητοι «ψηφοφόροι» συμμετείχαν σε έναν εκλογικό μαραθώνιο 15 ημερών, κατά τη διάρκεια του οποίου οι κάλπες λιτανεύονταν από το ένα άκρο του νησιού στο άλλο, παραπέμποντας, ωσάν…«καλποσταμάτηδες», σε άλλες εποχές.

Επειδή οι καιροί είναι πάρα πολύ δύσκολοι για τους εργαζόμενους, το Εργατικό Κέντρο δε θα τους ακολουθήσει σε αυτές τις υβριστικές συμπεριφορές. Απεναντίας, θα συνεχίσει να αγωνίζεται και να στέκεται δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε Σωματείο, με αναντίρρητο χαρακτηριστικό του, την καταστατική αλλά και ηθική του υποχρέωση να παραμένει ανεξάρτητο και ανεπηρέαστο από κομματικές και παραταξιακές πεποιθήσεις.

Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι βάλλονται από κυβερνήσεις, εργοδότες και ξένους θεσμούς, πρακτικές όπως αυτές που υιοθετεί κατ’ εξακολούθηση και σύστημα το ΠΑΜΕ σε όλη πλέον τη χώρα, αλείφουν βούτυρο στο παντεσπάνι όλων αυτών που απομυζούν τον απλό εργαζόμενο.
Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι χρέος των συνδικάτων είναι να ενώνουν τους εργαζόμενους και όχι να τους διασπούν ποδηγετώντας τους για την εξυπηρέτηση κομματικών, μικροπολιτικών και προσωπικών συμφερόντων.