ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελλία της απελευθέρωσης του ωραρίου από το σούπερ μάρκετ «Δήμητρα»Την απελευθέρωση του ωραρίου από τα σούπερ μάρκετ «Δήμητρα» καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς όπως σημειώνει το Σάββατο 3 Νοέμβρη όλα τα καταστήματα στο νησί παρέμειναν ανοιχτά για το κοινό μέχρι και στις 21.00, παραβιάζοντας το ωράριο κατά μία ώρα.

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων σημειώνει:

«Δώσε θάρρος στον… εργοδότη…! Η παράφραση της γνωστής λαϊκής παροιμίας φαίνεται πως ταιριάζει γάντι και στην περίπτωση των super market "Δήμητρα"… Αφού όλα αυτά τα χρόνια η εργοδοσία προσπαθούσε να προωθήσει το προσωπείο του καλού, "ντόπιου εργοδότη", που "νοιάζεται για τον τόπο και τους ντόπιους" έρχεται για άλλη μία φορά η σκληρή πραγματικότητα να επιβεβαιώσει τη θέση του Σωματείου μας, ότι το μόνο κριτήριο των μεγαλοεργοδοτών, ασχέτως καταγωγής (και άλλων τέτοιων αστείων) είναι το κέρδος τους, το οποίο επιτυγχάνεται με το δικό μας ξεζούμισμα!

Έτσι, άλλο ένα επεισόδιο έρχεται να προστεθεί στην προσπάθεια πλήρους απελευθέρωσης των ωραρίων. Το Σάββατο 3 Νοέμβρη όλα τα καταστήματα των "Δήμητρα", απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού, παρέμειναν ανοιχτά για το κοινό και μετά τις 20.00 μέχρι και στις 21.00, παραβιάζοντας το ωράριο κατά μία ώρα. Μάλιστα η εντολή από την εργοδοσία είναι η παραβίαση αυτή να διατηρηθεί για ολόκληρο το Νοέμβρη. Θυμίζουμε ότι ύστερα από εντολή των μεγαλοεργοδοτών, η Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ, ως υπάκουος εντολοδόχος των μεγάλων αφεντικών, έτρεξε να θεσμοθετήσει την απελευθέρωση των ωραρίων, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στη μεγαλοεργοδοσία να κρατάει τα καταστήματα ανοιχτά για το κοινό μέχρι στις 12 το βράδυ από τις αρχές του Μάη έως και το τέλος του Οκτώβρη!!! Και με την απόφαση αυτή η Περιφερειακή Αρχή ΣΥΡΙΖΑ - ΛΑΕ φέρει τεράστιες ευθύνες για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και στο νησί μας. Τέτοιου είδους αποφάσεις διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για να συμβούν εργοδοτικά εγκλήματα ("εργατικά ατυχήματα" τα λένε για να φορτώσουν σ’ εμάς την ευθύνη), σαν αυτό που συνέβη το καλοκαίρι σε κατάστημα των "Δήμητρα" στην Αχαράβη, όπου συνάδελφος έχασε το μάτι του λόγω της εντατικοποίησης και συνολικά της αυθαιρεσίας της εργοδοσίας.

Φαίνεται λοιπόν πως τέτοιου είδους αποφάσεις ανοίγουν την όρεξη στα μεγάλα αφεντικά και παραβιάζουν τις αποφάσεις και τους νόμους της δικής τους Περιφέρειας, του δικού τους κράτους. Τους νόμους και τις αποφάσεις που με δική τους εντολή έχουν ψηφιστεί!

Καμιά νομιμοποίηση στη συνείδηση κανενός συναδέλφου της δουλειάς-λάστιχο! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! Ενωμένοι, ταξικά προσανατολισμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε όχι απλά ανάκτηση των απωλειών, που είχαμε την περίοδο της κρίσης αλλά και δικαιώματα που να ανταποκρίνονται στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας. Ετοιμάζουμε λοιπόν τη δική μας απάντηση, τη δική μας ανάπτυξη, απέναντι στη δική τους! Συσπειρωνόμαστε στο Σωματείο μας, περνάμε στην αντεπίθεση!

Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη!».