ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις ΔΕ: Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά και τα ΣυνδικάταΑγωνιστικές Παρεμβάσεις - Συσπειρώσεις - Κινήσεις ΔΕ: Κάτω τα χέρια από την ΕΛΜΕ Πειραιά και τα Συνδικάτα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Καταγγέλλουμε την έφοδο του ΣΔΟΕ στα γραφεία της ΕΛΜΕ Πειραιά (31/10) και την κατάσχεση περιουσιακών της στοιχείων, που έγινε με εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά!

Την προηγούμενη ημέρα (30/10) κλιμάκιο του ΣΔΟΕ έκανε "επίσκεψη" στην ΕΛΜΕ Πειραιά, ζητώντας μια σειρά στοιχεία, όπως πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ. και Γ.Σ., ποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει υλική βοήθεια από το ταμείο αλληλοβοήθειας της ΕΛΜΕ (προβλέπεται στο καταστατικό τους) και αν επέστρεψαν τα χρήματα αυτά (!), απολογισμούς και προϋπολογισμούς όλων των προηγούμενων ετών (!) κ.α.

Πρόκειται για πρωτοφανές γεγονός που έχει στόχο την τρομοκράτηση και το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος και της συλλογικής δράσης.
Την ίδια στιγμή που οι κρατικές υπηρεσίες δε φτάνουν τάχα για να ελέγξουν μεγάλες επιχειρήσεις, παραβάτες και φοροδιαφυγές, δείχνουν υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι στις ΕΛΜΕ που επιμένουν να αγωνίζονται.

Η τακτική αυτή αποτελεί συνέχεια του αντισυνδικαλιστικού νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και προοίμιο του πως αυτή εννοεί τη λεγόμενη «μεταμνημονιακή εποχή» όπου έχει αναλάβει να εξασφαλίσει την «ανάπτυξη» νέων κερδών για το κεφάλαιο.
Η ωμή κρατική παρέμβαση για τον έλεγχο των συνδικάτων είναι η γραμμή όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μέχρι τώρα, που νομιμοποιήθηκε και μέσα από το ν. 1264, ξεκινώντας με την καταστρατήγηση της απλής αναλογικής και τον περιορισμό της αυτοτέλειας των σωματείων από το κράτος. Συνεχίστηκε με αντισυνδικαλιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις του ελέγχου των σωματείων μέσω φορολογικών  δηλώσεων, έκδοσης ΑΦΜ. Η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει στα ίδια βήματα μέσω της υλοποίησης της μνημονιακής απαίτησης και του οικονομικού ελέγχου των συνδικάτων.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργαζόμενων ανήκουν σε αυτούς και ελέγχονται από αυτούς. Μόνα έσοδά τους έχουν τις συνδρομές τους. Δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος ή χορηγούς.  Η λειτουργία τους καθορίζεται από τα καταστατικά τους. Η δραστηριότητά τους είναι αγώνας, πολιτισμός και αλληλεγγύη από το υστέρημά τους. Έχουν τις Γενικές τους Συνελεύσεις, τις διαδικασίες ελέγχου  και διαχείρισης των αποφάσεων και των οικονομικών τους, ΔΣ και εξελεγκτική επιτροπή και εκλογοαπολογιστικές διαδικασίες, όπου αυτοί λογοδοτούν. Όλα αυτά είναι δημόσια και ανοικτά σε κάθε μέλος τους.

Η επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα από τις δικαστικές και οικονομικές 
υπηρεσίες του κράτους απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα, δε θα περάσει.

Οι ΕΛΜΕ και η ΟΛΜΕ, όλα τα συνδικάτα δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν άμεσα αποφάσεις καταγγελίας αλλά και δράσεων κινητοποίησης σε αυτή την κατεύθυνση.
Καλούμε την ΟΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ να πάρουν πρωτοβουλία και να θέσουν στην κυβέρνηση, αλλά και σε όλα τα κόμματα το αίτημα νομοθετικής ρύθμισης που θα σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς αντιμετώπισης των σωματείων σαν κερδοσκοπικές εταιρείες ή ΜΚΟ. Να απαιτήσουν μια αντιμετώπιση που να αντιστοιχεί στο ρόλο των σωματείων που είναι διεκδικητικός, συντονιστικός, οργανωτικός για τα προβλήματα των εργαζομένων και τον αγώνα για την επίλυσή τους.  Να ζητήσουν να σταματήσει το καθεστώς της υποχρεωτικότητας της έκδοσης ΑΦΜ και της υποβολής φορολογικής δήλωσης από τα σωματεία και τις ΕΛΜΕ, καθώς και την παραγραφή των προστίμων που τους αποδόθηκαν με βάση αυτό.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
 ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ