ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στο Δημοτικό Συμβούλιο σχολικό ρεύμα, Ένωση Γονέων, ΕΚΑΒ


Στο Δημοτικό Συμβούλιο σχολικό ρεύμα, Ένωση Γονέων, ΕΚΑΒ

Την αποκάλυψη ότι δέχεται «χείμαρρο μίσους» και απειλές για τη ζωή του έκανε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ανέφερε μάλιστα ότι σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία του προσώπου του.

Στην ίδια συνεδρίαση λήφθηκε απόφαση ενίσχυσης των σχολικών επιτροπών με το συνολικό ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι λογαριασμοί ρεύματος των σχολείων της Κέρκυρας. Το θέμα ήλθε με παρέμβαση της ΛΑΣΥ, η οποία ζήτησε τακτική χρηματοδότηση προκειμένου να μην χρειάζονται διαρκείς παρεμβάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο ίδιο μήκος ήταν και η παρέμβαση της προέδρου της ΕΛΜΕ Μαρίνας Ράπτη ενώ η κυρία Υδραίου ζήτησε κάλυψη των αναγκών με ενίσχυση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων. Ο Αντιδήμαρχος οικονομικών Γιώργος Παντελιός ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκδοθεί και δεν υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί.


Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας τόνισε ότι η κάλυψη των λογαριασμών ρεύματος σύμφωνα με τη νομοθεσία γίνεται από τα λειτουργικά έξοδα των σχολικών επιτροπών άρα ο Δήμος δεν μπορεί να αναλάβει πληρώνει τους απευθείας. Αυτό που μπορεί να κάνει, συνέχισε είναι να ενισχύει το αποθεματικό των σχολικών επιτροπών με τα αντίστοιχα ποσά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις συντήρησης των σχολείων, λέγοντας ότι έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα 580 χιλιάδων ενώ άλλες 500 χιλιάδες μπορούν να αξιοποιηθούν από το πρόγραμμα Φιλόδημος.

Παραμένοντας σε θέματα παιδείας, το Δημοτικό Συμβούλιο αναδιάταξε εκ νέου τις σχολικές επιτροπές, αλλάζοντας τους εκπροσώπους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, μετά τη δικαίωση του σημερινού προεδρείου για την αναίρεση προηγούμενης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.Το Δημοτικό Συμβούλιο, έκανε δεκτό αίτημα του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας, προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα με το οποίο θα ζητείται από την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ να δημιουργήσει ξεχωριστούς τομείς στο βορά και το νότο του νησιού, ενισχύοντάς τους με προσωπικό, ώστε να καλύπτονται οι αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται στην Κέρκυρα.


ΠΗΓΗ: ert.gr