ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Θυμάμαι τη Μαρία» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας


«Θυμάμαι τη Μαρία» από το ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας


Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ  ξεκινάει τις παραστάσεις της  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ του ΣΚΗΝΗΣ στην ΙΟΝΙΟ ΒΟΥΛΗ στις 2 Δεκεμβρίου (ημέρα γενεθλίων της Μαρίας Κάλλας), με το έργο του Μένη Κουμανταρέα ‘Θυμάμαι τη Μαρία’.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα, με τον Ζαχαρία Ρόχα στον κύριο ρόλο του Κερκυραίου εστιάτορα Αλφρέδο,και τη Ναταλία Καποδίστρια στο ρόλο της Μπρούνα,  της πιστής οικονόμου της Μαρίας Κάλλας.

Η  παράσταση – αφιέρωμα στην Μαρία Κάλλας, ενταγμένη σε μία εγκατάσταση, με πρωτότυπο  οπτικοακουστικό υλικό, ειδικά φτιαγμένο για την Ιόνιο Βουλή, θα μας μεταφέρει στον φανταστικό κόσμο της Ντίβας, στα όρια του προσώπου και του θρύλου, μεταξύ Τέχνης και Μυθοπλασίας, εκεί που συναντιούνται οι απλοί άνθρωποι με το φως του ταλέντου, όπως  τρυφερά υπαινίσσεται ο Μένης Κουμανταρέας μέσα από το αφήγημα του.

Το έργο αναφέρεται στη φανταστική συνάντηση του νεαρού Αλφρέδο, ενός 19χρονου γκρουμ στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια , στο Σύνταγμα, στη σουίτα του οποίου είχε καταλύσει η Μαρία Κάλλας, όταν επρόκειτο να δώσει το περίφημο κονσέρτο της στο Ηρώδειο,  το οποίο και έγινε αφορμή για το κατασκευασμένο σκάνδαλο, το οποίο πίκρανε για πάντα την επιστροφή της στην πατρίδα.