ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Έφαγε» πόρτα ο Υπουργός Παιδείας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας! (video)«Έφαγε» πόρτα ο Υπουργός Παιδείας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας! (video)

«Έφαγε πόρτα» ο Υπουργός Παιδείς Κ. Γαβρόγλου, αφού ακυρώθηκε η σημερινή εκδήλωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Κέρκυρας με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξαιτίας του αποκλεισμού του κτιρίου του Εργατικού κέντρου από δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στο εργατικό κέντρο συμμετείχαν ι και τα σωματεία της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ .


Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί και τα μέλη του ΠΑΜΕ δεν επέτρεψαν την είσοδο του Υπουργού και τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε.
Μεταξύ αυτών που είχαν ήδη προσέλθει για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση ήταν  η βουλευτής του ΣYΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κώστας Γκούσης.

BINTEO από enimerosi.comΕΛΜΕ Κέρκυρας         
                        
Σάββατο 3 Νοέμβρη 10.30 προσυγκέντρωση στην πρώην Νομαρχία
Πολιτική πρόκληση και πολιτικά- προεκλογικά  παιχνίδια


Άραγε ο Υπουργός Παιδείας αναζητεί εναγωνίως ένα ακροατήριο; Το έχει βρει αποδεχόμενος την πρόσκληση μιας «ένωσης γονέων» με αμφισβητούμενο θεσμικό κύρος;  Και μάλιστα όταν αυτή η ένωση  επιχειρεί να εξασφαλίσει de facto την αναγνώρισή της μέσω της στενής σχέσης με υπηρεσιακούς παράγοντες και «υψηλά» πολιτικά πρόσωπα; Με τόσο φτηνά παιχνίδια νομίζει ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων πως θα δημιουργήσει ένα κλίμα υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής;  Η πρόκληση μάλιστα είναι πολλαπλή ακριβώς γιατί πρόκειται για μια πολιτική- προεκλογική εκδήλωση, σε ένα νησί που βουλιάζει στα σκουπίδια και στα ΜΑΤ, με ομιλητή έναν υπουργό μιας  κυβέρνησης η οποία έχει την κεντρική ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση και για  άλλα σοβαρά ζητήματα.

 Το Υπουργείο Παιδείας σε αγαστή συνεργασία με τον ΟΟΣΑ στα πλαίσια των μνημονιακών δεσμεύσεων συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις και στην εκπαίδευση.

Επιδιώκουν  να διαμορφώσουν μια γενιά χαμηλών προσδοκιών, περισσότερο αμόρφωτη και περιορισμένη στην κατάρτιση αλλά και μια μειοψηφία νέων που θα έχουν μια εργαλειακή σχέση με τη μάθηση, σε ένα κυνήγι προσόντων και ατομισμού. Γι αυτό με κυνικό τρόπο εξοβελίζουν τη Γενική Παιδεία από το Λύκειο. Η διαδικασία της μάθησης απογυμνώνεται και από τα τελευταία κριτικά – αναστοχαστικά στοιχεία που της εξασφάλιζαν οι αρχές του αστικού ανθρωπισμού.

·          Η πρόταση για το νέο σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  σηματοδοτεί ένα Λύκειο ακόμα πιο ταξικό μέσα από τη σκλήρυνση των εξεταστικών φραγμών. Μέσα στο ίδιο σχολείο και στην ίδια τάξη  κατηγοριοποιούνται στην πράξη οι μαθητές. ανάλογα με το αν θα επιλέξουν  την απόκτηση του απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις τύπου πανελληνίων ώστε να  διεκδικήσουν  την εισαγωγή σε ένα μόνο τμήμα χαμηλής ζήτησης ή αν επιλέξουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων για τις σχολές υψηλής ζήτησης.

·         Κατηγοριοποιούνται επίσης τα σχολεία μέσω των εξετάσεων με κοινά θέματα ανά δήμο ή περιφέρεια ,κάτι που συμπεριλαμβάνεται στις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΟΟΣΑ


·         Επέρχεται διαχωρισμός  των  πανεπιστημιακών  σχολών και  τμημάτων σε χαμηλής και υψηλής ζήτησης   με άδηλο το μέλλον των τμημάτων χαμηλής ζήτησης

Ας μην ξεχνάμε την ομολογημένη επιδίωξη όλων των κυβερνήσεων να στρέψουν, ει δυνατόν πολύ πρώιμα, το μεγαλύτερο μέρος των μαθητών στην τεχνική εκπαίδευση, χωρίς βέβαια να λαμβάνουν μέτρα για την πραγματική αναβάθμισή της, έστω και με τους όρους του υπάρχοντος κοινωνικού και εκπαιδευτικού συστήματος. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο στόχος της κυβέρνησης είναι η προώθηση της πρόωρης εξειδίκευσης, της τυποποίησης και εργαλειοποίησης της γνώσης με όρους λειτουργίας της αγοράς.

 Η καλλιέργεια ψεύτικων ελπίδων για μείωση των οικογενειακών δαπανών για φροντιστήρια, επειδή δήθεν αναβαθμίζεται η ενδοσχολική διδασκαλία με αύξηση των ωρών συγκεκριμένων μαθημάτων, αποτελεί πρόκληση και υποτίμηση της νοημοσύνης των εργαζόμενων και άνεργων γονέων , αφού το σύστημα γίνεται ακόμα πιο εξετασιοκεντρικό  Το υπουργείο προωθεί ακόμα περισσότερο την εργαλειοποίηση των εκπαιδευτικών, καθώς οι διδάσκοντες θα εξαναγκαστούν να φροντιστηριοποιήσουν ακόμα περισσότερο τη διδασκαλία τους στην Γ΄ λυκείου, που επίσημα έχει αναγορευτεί σε προπαρασκευαστική τάξη για τα ΑΕΙ αλλά μελλοντικά και στις μικρότερες τάξεις.

Αυτήν την επιλογή  ο κόσμος της εκπαίδευσης την απορρίπτει απερίφραστα και αντιπαραθέτει το δικό του όραμα που είναι ένα ενιαίο 12χρονο δημόσιο  σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά,  όλους τους δασκάλους και όλη τη γνώση. Πέρα όμως από τα γενικότερα, την υποχρηματοδότηση και την αδιοριστία  στην εκπαίδευση, είναι ειρωνεία ότι ο Υπουργός είναι αυτός που έχει την υπογραφή του στα 27αρια τμήματα (ακόμη και στα τμήματα προσανατολισμού της Γ΄ Λυκείου), στον περιορισμό τμημάτων στην επιλογή της β΄ ξένης γλώσσας στο Γυμνάσιο, στη μη έγκριση ολιγομελών τμημάτων, σε συγχωνεύσεις καταργήσεις τμημάτων, στη μείωση της  μοριοδότησης σχολείων, στα 48 κενά μέχρι σήμερα στην Κέρκυρα, στην ανύπαρκτη στήριξη της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις άθλιες σχολικές εγκαταστάσεις .

Γι’ αυτό καλούμε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, φοιτητικούς συλλόγους σωματεία που αρνούνται τις αντιεκπαιδευτικές αλλαγές της κυβέρνησης και αγωνιούν για τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται το νησί μας σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο Εργατικό Κέντρο, το Σάββατο 3 Νοέμβρη.

 Προσυγκέντρωση  10.30 στην πρώην Νομαρχία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι από την υπερψήφιση των νόμων που περιορίζουν το δικαίωμα στην απεργία, που περιορίζουν τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, το νόμο «Βρούτση-Αχτσιόγλου» που καταργεί τις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, τους νόμους που μονιμοποιούν και τα τρία μνημόνια, που καταργούν την αργία της Κυριακής, που μονιμοποιούν την εργασιακή ζούγκλα και συνολικά σειρά νόμων που ενισχύουν το αντεργατικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων και των μεγαλοεργοδοτών και άλλη μία κυβερνητική φιέστα, σαν αυτές που έχει διοργανώσει σε ολόκληρη την χώρα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ετοιμάζουν για το Σάββατο 3 Νοέμβρη με την παρουσία του υπουργού παιδείας Γαβρόγλου. Άλλη μία φιέστα για να μας πείσουν ότι από την ανάπτυξη των μεγάλων αφεντικών όλο και κάτι θα έχουμε να κερδίσουμε οι εργαζόμενοι.

Την «ανάπτυξη» αυτήν την βιώσαμε στο πετσί μας για άλλη μία χρονιά και στο νησί μας, με την ένταση της εκμετάλλευσης κάθε εργαζόμενου, για να αυγατίσουν τα κέρδη τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Αποτελεί όμως περισσή πρόκληση, αυτή η νέα κυβερνητική φιέστα, να γίνεται στο Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας, το σπίτι των εργαζόμενων του νησιού μας. Όπως λέει ο σοφός λαός μας «φέρνουν τον λύκο να φυλάξει τα πρόβατα».

Πρωτεργάτης αυτής της διοργάνωσης είναι ο αυτόκλητος ψευδοπρόεδρος Γονέων Κασίμης και η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, που εντελώς αυθαίρετα έδωσε την άδειά της γι’ αυτήν την φιέστα, βάζοντας πλάτη για ακόμα μια φορά στην κυβερνητική πολιτική. Είναι οι ίδιοι που κλείνουν τις πόρτες του ΕΚΚ στους εργαζόμενους, στα παιδιά τους, στα ταξικά Σωματεία, στο Π.Α.ΜΕ.

Να σημειωθεί ότι ο υπουργός παιδείας έρχεται να διαφημίσει αυτήν την φορά το «νέο λύκειο» των πετσοκομμένων δαπανών για την παιδεία, ένα σχολείο για λίγους, που πετάει έξω τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών ενώ θα έπρεπε να απολογηθεί για τα κενά στα σχολεία, το κόψιμο των ολιγομελών τμημάτων, το πλημμυρισμένο πανεπιστήμιο, τις εστίες, τα δίδακτρα κ.λπ.

Είναι αυτονόητο ότι τέτοιου είδους προκλήσεις δε μπορούν να μείνουν αναπάντητες και είναι προφανές ότι δεν θα επιτρέψουμε στον υπουργό και στους βαστάζους του να βεβηλώσουν τον χώρο του ΕΚΚ.

Η Γραμματεία Κέρκυρας του Π.Α.ΜΕ. καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους δασκάλους, τους καθηγητές, όλο τον λαό του νησιού μας να εμποδίσουν την νέα αυτήν κυβερνητική φιέστα. Τους καλούμε να συσπειρωθούν στα ταξικά Σωματεία του νησιού μας και να περιφρουρήσουν τον χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Κάνουμε δική μας υπόθεση την επιτυχία της απεργίας στις 14 Νοέμβρη.


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με αφορμή την έλευση του Υπ. Παιδείας στην Κέρκυρα.

O υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου έρχεται στην Κέρκυρα για να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική. Αιχμή της παρέμβασής του είναι τα σχέδια για το νέο λύκειο, που κατακρημνίζουν οριστικά τον όποιο μορφωτικό ρόλο του λυκείου και το μετατρέπουν σε ένα κατεξοχήν εξεταστικό κέντρο, σκληρά ταξικό, εντατικοποιημένο, πλήρως φροντιστηριοποιημένο. Είναι μια πολιτική που συνδέεται με τη συνολικότερη υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Τυπικά, τον υπουργό προσκαλεί μια εικονική Ένωση Γονέων, που γεννήθηκε παρασκηνιακά και δικαστικά, ως αντίπαλο δέος απέναντι στην πραγματική Ένωση Γονέων Δήμου Κέρκυρας. Ουσιαστικά, αυτός έρχεται να στηρίξει τους τοπικούς κυβερνητικούς παράγοντες σε όλα τα επίπεδα, ενεργώντας στα πλαίσια μιας άτυπης προεκλογικής εκστρατείας, υπό το κάλυμμα του δήθεν διαλόγου για την παιδεία.

Ο Κ. Γαβρόγλου εκπροσωπεί μια κυβέρνηση μνημονιακή, υποδουλωμένη στον ευρωατλαντικό άξονα και στη γηγενή οικονομική ολιγαρχία. Έχει μάλιστα το θράσος να επιθυμεί να διακηρύξει την κυβερνητική πολιτική από αίθουσα του Εργατικού Κέντρου! Για τους παραπάνω λόγους, στηρίζουμε την κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει τα εκπαιδευτικά σωματεία.
Καλούμε τον κόσμο του αγώνα, όλες τις συλλογικότητες και τα άτομα που διεκδικούν δικαιώματα και ελευθερίες να συμμετάσχουν σε αυτήν την κινητοποίηση. Η μόρφωση της νέας γενιάς είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των τοπικών διεκδικητικών κινημάτων, όλου του λαού!
Αγωνιστικό ραντεβού, Σάββατο 03/11/2018, ώρα 10.30 το πρωί, μπροστά από το κτήριο της περιφέρειας