ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Επιπλέον 2.000 τόνοι δέματα στη Λευκίμμη με απόφαση ΣτΕ


Επιπλέον 2.000 τόνοι δέματα στη Λευκίμμη με απόφαση ΣτΕ

Την απόφαση να εναποτεθούν ακόμα 2000 τόνοι απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ Λευκίμμης έως τις 5.6.19 πήρε το Ε’ τμήμα του Στ.Ε την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου

 Να σημειωθεί ότι το Σ.Τ.Ε είχε στις αρχές του καλοκαιριού αποφασίσει  ότι θα επιτραπεί  η μεταφορά και η εναπόθεση δεμάτων, μέχρι του ορίου των 8.000 τόνων έως ότου γίνει η συζήτηση το Δεκέμβριο.

Στο μεταξύ το θέμα της προσφυγής 75 κατοίκων αλλά και του Αλεύχιμον κατά της απόφασης της αποκεντρωμένης, η οποία έδωσε το πράσινο φως για την προσωρινή εναπόθεση δεμάτων πριν την αδειοδότηση της εγκατάστασης συζητήθηκε την Τετάρτη στο Σ.τ.Ε, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί εντός 3-4 μηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αλεύχιμον  «αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως, αν αυτό που κάποιοι ονομάζουν και επιθυμούν να αδειοδοτήσουν ως περιβαλλοντικό έργο λειτουργήσει, θα αποτελέσει μια επιπλέον κακουργηματική πράξη ενάντια σε περιβάλλον και πολίτες. Το μοναδικό επιχείρημα των αντιδίκων ήταν: «Δεν έχουμε που να πάμε τα σκουπίδια! Η παραβίαση του νόμου είναι η μόνη μας λύση στο αδιέξοδο, ζητάμε πολιτική παρέμβαση». Δεν παρουσιάστηκε κανένα επιχείρημα από όλα αυτά που καιρό τώρα μέσω των Μ.Μ.Ε. προσπαθούσαν να πείσουν την κοινή σκέψη και γνώμη ότι πρόκειται περί ενός έργου νόμιμου». 

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ της  Μαρίνας Μοσχάτγια την ert