ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία ΤΕ Κέρκυρας ΚΚΕ για τον Ερημίτη: Με 4 εκ. ευρώ ενισχύεται η επιχείρηση «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.»


Καταγγελία ΤΕ Κέρκυρας  ΚΚΕ για τον Ερημίτη: Με 4 εκ. ευρώ ενισχύεται η επιχείρηση «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.»

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΚΚΕ αναφέρει:

“Βγήκαν στη δημοσιότητα οι εγκρίσεις των επενδυτικών σχεδίων για το ξενοδοχείο και τη μαρίνα που σχεδιάζονται να χτιστούν στην περιοχή του Ερημίτη. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά αφού στην επιχείρηση «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΝΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Α.Ε.» δίνεται ποσό ενίσχυσης από το κράτος με τη μορφή της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή ίσο με το 25% της επένδυσης!!!

 Με άλλα λόγια 4 εκατομμύρια ευρώ που βγαίνουν από τις τσέπες μας για να πάνε σε αυτές των καπιταλιστών. Λίγες μέρες πριν κλείσει ο χρόνος, με τους εργαζόμενους να παλεύουν για να πληρώσουν δισεκατομμύρια φόρους για ΕΝΦΙΑ και τέλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χαρίζει και πάλι εκατοντάδες εκατομμύρια σε μεγαλοεπιχειρηματίες στο όνομα της «δίκαιης» ανάπτυξης. Την ίδια στιγμή που 5άστερα ξενοδοχεία και μαρίνες χτίζονται στο νησί μας, η τεράστια πλειονότητα των εργαζόμενων στον τουρισμό όχι μόνο δουλεύουν κακοπληρωμένοι και σε άθλιες συνθήκες εργασίας, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ούτε μία μέρα διακοπές. Αυτή είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη που συνεχώς θα γεννάει κρίσεις και βάρη για τους πολλούς.”