ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με Εισαγγελέα και Αστυνομία η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! - BINTEO
Με Εισαγγελέα και Αστυνομία η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου! - BINTEO

Κάθε έννοια δημοκρατίας έχει γίνει σκόνη και θρύψαλα στην Κέρκυρα, όπου το νότιο τμήμα της ΜΑΤοκρατείται εδώ και έξι μήνες, ενώ τώρα και οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου γίνονται με την παρέμβαση της εισαγγελίας και της αστυνομίας. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής πολύ μεγάλες, όπως και της Κυβέρνησης και της ΠΙΝ που επιμένουν σε πολιτικές που έρχονται σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους και καταστρέφουν τον τόπο.

Σήμερα, Παρασκευή 21/12 κάτοικοι Λευκίμμης συγκεντρώθηκαν και πάλι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αυτή τη φορά στην Ιόνιο Βουλή. Οι κάτοικοι εξέφρασαν τις έντονες διαμαρτυρίες τους προς τη δημοτική αρχή. Το προεδρείο, στην αρχή επιχείρησε να επιβάλει την τάξη χωρίς αποτέλεσμα. Η συνεδρίαση επί μια τουλάχιστον ώρα δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει καθώς οι διαμαρτυρίες συνεχίζονταν. 

Μετά από μία ώρα, προσήλθε στην αίθουσα η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μαρία Τατάκη, η οποία κάλεσε τους κατοίκους της Λευκίμμης σε διάλογο στο γραφείο της και αποχώρησε.

Μετά από δύο περίπου ώρες, οι διαμαρτυρόμενοι Λευκιμμιώτες απομακρύνθηκαν από δυνάμεις της ΟΠ.Κ.Ε. και της Ασφάλειας και οι δημοτικοί σύμβουλοι ξαναμπήκαν στην αίθουσα για να συνεχιστεί η συνεδρίαση, η οποία, υπενθυμίζεται, είχε διακοπεί και την προηγούμενη φορά με επεισοδιακό τρόπο, χωρίς όμως επέμβαση της αστυνομίας.


Τελικά το Δημοτικό συμβούλιο χωρίς την παρουσία των συμβούλων της μειοψηφίας συνέχισε την συνεδρίαση του ψηφίζοντας τα περισσότερα θέματα.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ των enimerosi.com & corfutvnews.gr
ΦΩΤΟ Γρ. Βέργης