ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Μέσα στον Ιανουάριο η διάσπαση των δήμων - Γιατί αφορά την Κέρκυρα


Μέσα στον Ιανουάριο η διάσπαση των δήμων
Πιέζουν και οι ΑΝΕΛ

17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018
Επανέρχεται το θέμα της διάσπασης του δήμου της Κέρκυρας σύμφωνα με νεώτερες δηλώσεις τόσο από τα πιο αρμόδια χείλη όσο και στελέχη των δύο συγκυβερνώντων κομμάτων που δείχνουν ότι ασκούνται πιέσεις ώστε σε λίγες τουλάχιστον περιπτώσεις, το Υπουργείο Εσωτερικών θα προχωρήσει σε γεωγραφικές αλλαγές.

ΔΗΛΩΣΗ ΧΑΡΙΤΣΗ
Μέσα στον Ιανουάριο θα κατατεθεί στη Βουλή η ρύθμιση για το σπάσιμο 5 νησιωτικών δήμων. Αυτό δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84″, σήμερα το πρωί. Ο κ. Χαρίτσης μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεν θα μπει σε συνολική αναθεώρηση του χωροταξικού της αυτοδιοίκησης, παραμονές των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά θα υπάρξουν ελάχιστες παρεμβάσεις που αφορούν εξόφθαλμες περιπτώσεις»
ΟΙ ΑΝΕΛ


Το θέμα της διάσπασης των δήμων έθεσαν με ένταση, στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των ΑΝΕΛ, τα στελέχη του κόμματος από την Κέρκύρα, Γιάννης Ζήκος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Χρήστος Άνθης αναπληρωτής γραμματέας της Επιτροπής αυτοδιοίκησης. Κατά τη διάρκεια διάσκεψης ζήτησαν τόσο τη διάσπαση του ενιαίου Δήμου Κέρκυρας όσο και άλλες προτάσεις τροπολογίες που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση. Και τα δύο θέματα έγιναν αποδεκτά και αποτελούν πλέον επίσημη πρόταση του συγκυβερνώντος κόμματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Κέρκυρας ο κος Ζήκος το θέμα της διάσπασης των δήμων δεν έχει κλείσει ακόμη και δεν υπάρχει τελικά η δεσμευτική προθεσμία των 6 μηνών πριν τις αυτοδιιοικητικές εκλογές κατα την οποία αρχικά είχε ειπωθεί ότι δεν επιτρέπεται να γίνει ουδεμία αλλαγή.
Σε ότι αφορά τη στάση που θα κρατήσουν οι ΑΝΕΛ στην περιοχή μας στις αυτοδιιοικητικές εκλογές, ο κος Ζήκος δήλωσε ότι θα γίνει πιο συγκεκριμένη η πολιτική τους αφού οριστικοποιηθεί το θέμα της διάσπασης του Δήμου αλλά πάντως θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ανάδειξης όσο περισσότερων στελεχών των ΑΝΕΛ γίνεται.

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Παράλληλα, για το ίδιο θέμα, δηλώσεις έκανε σήμερα στην ΕΡΤ Κέρκυρας και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Παυλίδης ο οποίος διατύπωσε την ίδια άποψη. Είπε δηλαδή ότι το θέμα της διάσπασης των δήμων δεν έχει κλείσει και αναμένεται κατάθεση νομοσχεδίου την περίοδο κοντά στις γιορτές. Οι πληροφορίες μάλιστα θέλουν την κύβέρνηση να κινείται στην κατεύθυνση της δημιουργίας τριών δήμων.

ΠΗΓΗ: ert.gr