ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ποιος είναι ο Παντελής ΚοντόςΠοιος είναι ο Παντελής Κοντός

Ο Παντελής Κοντός, ο Κερκυραίος βαρύτονος είναι ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης  με παρουσία σε σημαντικές εκδηλώσεις και συναυλίες.
Γεννήθηκε το 1963 στην Κέρκυρα, όπου έμαθε τις πρώτες νότες στη μουσική σπουδάζοντας βιολί στο Ωδείο της Κέρκυρας και τρομπόνι στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Έχει διατελέσει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της φιλαρμονικής και αργότερα της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων. Στο Πειραματικό Ωδείο Παλαιού Ψυχικού παρακολούθησε τα μαθήματα μονωδίας με τον Ελευθέριο Σπίνουλα το 1985 ενώ το 1989 ολοκληρώνει τις σπουδές του στη μονωδία με τη Βαρβάρα Γκαβάκου με υποτροφία της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας. Τον Ιούλιο του 1992 παίρνει το δίπλωμά του με βαθμό « Άριστα» παμψηφεί και Α΄Βραβείο.

Σε διάσημες όπερες ( Νόρμα, Martis, DonGrepuscolo, BarbierediSiviglia) έχει τραγουδήσει και υποδυθεί σημαντικούς ρόλους. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ιταλία  με άριες από τις όπερες  Rea, Martis, FloraMirabilis. Ακόμη, έχει τραγουδήσει στο πλευρό του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μεσολλόγγι για το έργο « Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Επίσης, έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση της άγνωστης μέχρι τότε όπερας «MademoiselledeBelleIsle» του Σπύρου Σαμάρα που έγινε στο Pasardjik στην Βουλγαρία με την ομώνυμη ορχήστρα ως σολίστ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση συνθέσεις του Βlakeσε ποίηση Γιάννη Ρίτσου συνοδευόμενος από την Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Yorkτου Λονδίνου.

Με σημαντικές εμφανίσεις έχει στηρίξει το έργο συλλόγων με φιλανθρωπικό σκοπό όπως η Μέλισσα, η Φλόγα και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και δωρεάς οργάνων. Οι συνεργασίες του με κορυφαίες Συμφωνικές ορχήστρες είναι αρκετές ( ΕΡΤ, Καμεράτα, Δήμου Αθηναίων κ.α.).Το καλοκαίρι του 2017 τραγούδησε στο Καλλιμάρμαρο ως Σολίστ στην τιμητική βραδιά για το μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και έχει τραγουδήσει στην Κέρκυρα με τον Μάριο Φραγκούλη, τη Μαριλένα κά. Πρωταγωνίστησε το 2017 στην αναβίωση της πρώτης ελληνικής όπερας «Ο υποψήφιος βουλευτής» και στην όπερα serva padrona του Ρergolesi.