ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κέρκυρα: Καταγγελία ξενοδοχοϋπαλλήλων για μισθούς, επιδόματα και δώρο!Κέρκυρα: Καταγγελία ξενοδοχοϋπαλλήλων για μισθούς, επιδόματα και δώρο!

Το Συνδικάτο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας καταγγέλλει την εργοδοσία του Ομίλου MAYOR τονίζοντας ότι χρωστά στους εργαζόμενους μισθούς και επιδόματα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που εργοδότης αναζητείται από την αστυνομία γιατί δεν κατέβαλε το δώρο των Χριστουγέννων .
Συγκεκριμένα με ανακοίνωση ο σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας, υποστηρίζει ότι,  «η εργοδοσία του ομίλου MAYOR συνεχίζει να χρωστάει σε περίπου 500 εργαζόμενους που εργάζονται στα 4 ξενοδοχεία του ομίλου   τις αποδοχές , Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου , Άδειας , Επιδόματος Αδείας και Δώρου Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με το σύνδεσμο, «παρ’ ότι έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία του αυτόφωρου κατά του νόμιμου εκπρόσωπου του ομίλου MAYOR λόγω μη καταβολής του Δώρου Χριστουγέννων , η εργοδοσία γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της , εργαζόμενους, Υπουργείο Εργασίας , Δικαιοσύνη και Αστυνομία. Ο όμιλος ο οποίος θησαύρισε την χρονιά που πέρασε σπάζοντας κάθε ρεκόρ κερδοφορίας , τώρα αδιαφορεί για την καταβολή στους εργαζόμενους των μισών αποδοχών του καλοκαιριού. Έτσι αντιμετωπίζουν οι ‘’υγιείς’’ εργοδότες τους εργαζόμενους που με κόπο και ιδρώτα παράγουν όλο τον πλούτο».
Την Πέμπτη στο ΣΕΠΕ διεξήχθη η συζήτηση της Εργατικής Διαφοράς που είχαν εγείρει δεκάδες εργαζόμενοι  για τις αποδοχές , Σεπτεμβρίου , Οκτωβρίου , Αδειας  και Επιδόματος  Αδείας. Ο εκπρόσωπος του ομίλου MAYOR  ήταν και πάλι άφαντος και σε αυτήν την διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα  καταζητείται απ την Αστυνομία».

Καλούμε, καταλήγει ο σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων, την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που με τα αφηγήματα της ‘’δίκαιης ανάπτυξης’’ και της ‘’υγιούς επιχειρηματικότητας’’  έχει δώσει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας ,να πράξει τώρα το αυτονόητο οδηγώντας την εργοδοσία στην δικαιοσύνη , ώστε να υποχρεωθεί να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων.

Καλούμε την Δικαιοσύνη που και που  να ‘’ανοίγει τα μάτια της ‘’ ώστε να δει που οδηγεί τα πράγματα  όταν με απίστευτη ταχύτητα και κατά παράβαση του Συνδικαλιστικού Νόμου, βγάζει παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων , όπως έκανε στις 17 Οκτώβρη  με την στάση εργασίας των εργαζομένων του MAYOR PELEKAS MONASTERY , για τις αποδοχές Σεπτεμβρίου που ακόμη  δεν έχουν καταβληθεί.

Την καλούμε παράλληλα να ΄χει τα μάτια ανοιχτά στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας για κλείσιμο του Σωματείου Εργαζομένων στο ξενοδοχείο MAYOR LA GROTTA VERDE, που έχει ως στόχο την  παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων καθώς και την τρομοκράτηση τους , ώστε να μην αντιστέκονται στην ασυδοσία της εργοδοσίας. Καλούμε τους εργαζόμενους να κατανοήσουν ότι η εξουσία των επιχειρηματικών  ομίλων   είναι ανάλγητη και ληστρική και ότι ο μοναδικός δρόμος για την επιβίωση των λαϊκών στρωμάτων , είναι η οργανωμένη πάλη ενάντια στην δικτατορία των μονοπωλίων με τελικό στόχο την ανατροπή της».