ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με παρόντες του αστυνομικούς και απόντες συμβούλους της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου (Φωτό – Βίντεο)

ΦΩΤΟ enimerosi.com


Με παρόντες του αστυνομικούς και απόντες συμβούλους της αντιπολίτευσης ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου (Φωτό – Βίντεο)

Για μια ακόμα φορά καταλύθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Κέρκυρας, αφού και η σημερινή συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και την απουσία πολλών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Οι ευθύνες της δημοτικής αρχής μεγάλες, ενώ προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από τις αντιδράσεις των Λευκιμμιωτών.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Ιονίου Βουλής παρουσία των κατοίκων της Λευκίμμης και της Αστυνομίας.

Όταν οι κάτοικοι έφτασαν στο κτίριο και θέλησαν να μπουν μέσα οι Αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν την είσοδο χωρίς πρώτα να γίνει έλεγχος με αφορμή δημοσιεύσεις στα social media ότι ενδεχομένως να είχαν μαζί τους αντικείμενα, όπως σχοινιά.

Τελικά όποιος ήθελε να μπει περνούσε από έλεγχο με ειδικό μηχάνημα της Αστυνομίας.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε κανονικά χωρίς την παρουσία του Δήμαρχου Κέρκυρας Κ. Νικολούζου, η όποια όμως διεκόπη δυο φορές λόγο των συνθημάτων των κατοίκων. Υπήρξε πρόταση από τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Καρύδη να συζητηθεί στην επομένη  συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου το αίτημα των κατοίκων της Λευκίμμης, ωστόσο οι κάτοικοι ήθελαν εκείνη την ώρα.

Τελικά οι αστυνομικοί μπήκαν εντός της αίθουσας και έβγαλαν έξω τους κατοίκους οι οποίοι στην συνέχεια και αποχώρησαν.
Με τους κατοίκους της Λευκίμμης εκτός αιθούσης άρχισε, τελικά, το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά κι εν μέσω αποχωρήσεων παρατάξεων απ’ τη διαδικασία (με πρώτη όλων τη ΛΑΣΥ του Μπάμπη Χαραλάμπους, αφού πρώτα προχώρησε στην –αλλού δημοσιευθείσα- δήλωση διαμαρτυρίας του).

Από την παράταξη της Μερόπης Υδραίου, έδωσαν, αρχικά, το παρών οι κ.κ. Χειρδάρης, Καλόγερος, Τσιμπούλη, Σερεμέτης, ωστόσο, μετά τα γεγονότα, αποχώρησαν τονίζοντας μάλιστα πως δε μπορεί να γίνονται συνεδριάσεις παρουσία αστυνομίας, ότι πρέπει να επανέλθει η ομαλότητα της λειτουργίας του σώματος, να εφαρμοστεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά τα ΜΑΤ στη Λευκίμμη, ενώ επιπροσθέτως τόνισαν πως καταδικάζουν κάθε μορφή βίας απ’ όπου κι αν προέρχεται.
ΦΩΤΟ corfutvnews.gr

Το παρών στο συμβούλιο έδωσε κι ο πρώην βουλευτής Κέρκυρας, Στέφανος Σαμοΐλης.

ΠΗΓΗ: Στοιχεία από τα ρεπορτάζ των corfutvnews.gr, enimerosi.com & corfupress.com