ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το ΚΚΕ για ΕΛΓΟ Δήμητρα: «Κούφια λόγια ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή»Το ΚΚΕ για ΕΛΓΟ Δήμητρα: «Κούφια λόγια ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή»

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Κέρκυρας με αφορμή “τα δημοσιεύματα σχετικά με τη σύναψη συμβάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg V-A Greece Italy  που διαχειρίζεται το  Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και συμμετέχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”.

Ανακοίνωση:

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πόσο κούφια λόγια είναι η δήθεν πάλη του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στο παλιό, ενάντια στη διαφθορά και τη διαπλοκή. Και φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που διαχειρίζεται τον καπιταλισμό, το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που βασίζεται στο πιο μεγάλο σκάνδαλο, τη «νόμιμη» ληστεία που γίνεται με την εκμετάλλευση της εργασίας. Αυτή είναι η αιτία της φτώχειας, της ανεργίας και όλων των δεινών που αντιμετωπίζει ο λαός μας. Σε ένα τέτοιο σύστημα που βασίζεται στο κυνήγι του κέρδους νομοτελειακά εμφανίζονται και συναλλαγές κάτω από το τραπέζι σε διάφορα επίπεδα, κυβέρνηση, διοίκηση, οικονομία κ.ο.κ. Ορισμένα από αυτά τα περιστατικά έρχονται κατά καιρούς στη δημοσιότητα και αξιοποιούνται από το αστικό πολιτικό σύστημα για τις εκάστοτε στοχεύσεις του αποκρύπτοντας τις πραγματικές αιτίες.

Η επίκληση του «ηθικού» και των «αξιών της αριστεράς» που γίνεται από τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια τους να νίψουν τας χείρας τους είναι επίσης κενό γράμμα. Κι αυτό γιατί η ηθική του καθενός έχει άμεση σχέση και με το περιεχόμενο της πολιτικής που εφαρμόζει. Άλλωστε, οι δυνάμεις που διαχειρίζονται τον καπιταλισμό, που δίνουν γη και ύδωρ στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, πού πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και τσακίζουν καθημερινά τα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έχουν απολέσει προ πολλού και οριστικά τις αξίες που επικαλούνται.

Από αυτήν την άποψη, κούφια λόγια είναι και οι καταγγελίες από τις υπόλοιπες δυνάμεις της αστικής διαχείρισης οι οποίες κατά τα άλλα συντάσσονται με το ΣΥΡΙΖΑ στο τσάκισμα των εργατικών, λαϊκών δικαιωμάτων, στην υπεράσπιση του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί και οι εργαζόμενοι να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Το ΚΚΕ επισημαίνει ότι το εν λόγω περιστατικό θα επιχειρηθεί να αξιοποιηθεί για τον  αποπροσανατολισμό  της συζήτησης σε μια περίοδο που κλιμακώνεται η αντεργατική αντιλαϊκή επίθεση ώστε να βγει λάδι η πολιτική που τσακίζει τη ζωή του λαού και της νεολαίας και από την άλλη γεννά τα σκάνδαλα και τη διαφθορά. Καλούμε τους εργαζόμενους να απορρίψουν τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού και να συμπορευτούν με το ΚΚΕ.