ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Όργιο καταστολής και συλλήψεων σε λύκεια της Γαλλίας: Συλλήψεις μαθητών, γονατιστών και με τα χέρια πίσω από το κεφάλι ΒΙΝΤΕΟ

Όργιο καταστολής και συλλήψεων σε λύκεια της Γαλλίας: Συλλήψεις μαθητών, γονατιστών και με τα χέρια πίσω από το κεφάλι


Ανήλικοι μαθητές πεσμένοι στα γόνατα, με τα χέρια ψηλά και κάποιοι από αυτούς γυρισμένοι μπροστά σε τοίχο, ανάμεσα σε κατάφρακτους άντρες των γαλλικών ΜΑΤ. 146 συλλήψεις -κυρίως μαθητών – με βάναυσες μεθόδους και βαριές κατηγορίες σε δύο λύκεια της χώρας, είναι μία μόνο από τις ψηφίδες του μωσαϊκού της κρατικής βίας που ξεσπά με αυξανόμενη ένταση σε βάρος των ανήλικων διαδηλωτών.
Ποιο είναι το αμάρτημά τους; Η συμμετοχή στις μαθητικές διαδηλώσεις που εξελίσσονται σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, σε αλληλεγγύη προς τα Κίτρινα Γιλέκα, αλλά και διεκδικώντας αυτόνομα μαθητικά αιτήματα, όπως την κατάργηση του νέου τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια, που πετάει εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης χιλιάδες μαθητές.
Περίπου 200 λύκεια και κολέγια είναι αποκλεισμένα ή υπολειτουργούν στη Γαλλία με την αστυνομία να προχωρά σε μαζικές προσαγωγές στην περιοχή του Παρισιού.

ΒΙΝΤΕΟ

Οι εκπρόσωποι των μαθητών κάλεσαν να διατηρηθεί η πίεση και να ενταθεί το κίνημα σήμερα με μια «γενική κινητοποίηση» πριν από τις νέες διαδηλώσεις.
“Θα έχουμε νεκρούς” λέει ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Μαθητών Γαλλίας
Στην Ιβελίν, 148 άνθρωποι προσήχθησαν μπροστά από ένα λύκειο στη Μαντ-λα-Ζολί για «συμμετοχή σε ένοπλη οχλαγωγία».
Πολλά συνδικάτα (FO, Sgen-CFDT) ή η ομοσπονδία γονέων μαθητών λυκείου FCPE ζητούν από το υπουργείο να «ακούσει» τις διεκδικήσεις των μαθητών, που στρέφονται κυρίως κατά των μεταρρυθμίσεων στις εξετάσεις στο τέλος του λυκείου (μπακαλορεά) και στο λύκειο.

Embedded video
Αν αναρωτιέστε σε ποιό στρατόπεδο συγκέντρωσης είναι τραβηγμένο αυτό το video…σας πληροφορώ ότι είναι από Γαλλία, σημέρινο στη σύλληψη των 146 μαθητών…
Στο λύκειο Ζακ-Μονό στην Ορλεάνη, όπου ένας μαθητής τραυματίστηκε σοβαρά χθες από πυρά αμυντικού όπλου των αστυνομικών, ο λυκειάρχης κάλεσε τους μαθητές «να μην έλθουν στο λύκειο την Πέμπτη και την Παρασκευή».
Σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές, δύο μαθητές τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις στην Μπεζιέ (Ερό), στο πρόσωπο και στον μηρό αντίστοιχα. Επεισόδια ξέσπασαν στην Ακαδημία του Στρασβούργου με εκτοξεύσεις κροτίδων και καπνογόνων καθώς και στη Μιλούζ.
Στη Μασσαλία, έχουν επηρεαστεί περίπου είκοσι συγκροτήματα «με φράγματα», σύμφωνα με την πρυτανεία.
Χιλιάδες μαθητές διαδήλωσαν σήμερα στη Μασσαλία και στη Νίκαια.
Σήμερα το πρωί στη Μασσαλία η ένταση ήταν μεγάλη μπροστά σε άλλα συγκροτήματα (Αμπέρ και λα Βιστ) με εκτοξεύσεις αντικειμένων εναντίον των δυνάμεων της τάξης και φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.
Η κινητοποίηση επεκτάθηκε σε ορισμένα πανεπιστήμια, κυρίως στην Τολμπιάκ (Paris 1) ή στο Paris-3 Cenier. Σε γενική συνέλευση, οι φοιτητές αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση των «κίτρινων γιλέκων» το ερχόμενο Σάββατο.
ΠΗΓΗ: Prologos.gr