ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς & σταθερή δουλειάΚινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για μαζικούς μόνιμους διορισμούς & σταθερή δουλειά
ΕΛΜΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ                                                
          
 ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ
                
Μετά από 9 χρόνια μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση ο Υπουργός Παιδεία;  από το Σεπτέμβρη διατυμπανίζει πως θα προχωρήσει σε διορισμούς.  Η κυβέρνηση δέχεται και υποστηρίζει τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και από αυτό δεν εξαιρείται ο τρόπος εργασίας των εκπαιδευτικών. Φαίνονται καθαρά και το δέντρο και το δάσος. Υπόσχονται ότι θα προβούν σε κάποιους διορισμούς —είναι βέβαιο πολύ κάτω από τις ανάγκες— για διάφορους λόγους: επειδή πιέζονται, επειδή θέλουν να καλλιεργήσουν ένα κλίμα πως τα πράγματα βελτιώνονται κ.λπ.
Επί της ουσίας η κυβέρνηση δεν θα αναστρέψει την τάση των τελευταίων ετών κατά την οποία η αναλογία αναπληρωτών/μόνιμων αυξήθηκε. Αυτή η εξέλιξη δεν προήλθε αμιγώς από την μη πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών, είναι συνυφασμένη με το πέρασμα σε ένα «νέο σχολείο» των ευλύγιστων εργασιακών σχέσεων. Παράλληλα, το παιχνίδι παίζεται στο σύστημα διορισμών. Μέσα από το διορισμό ενός μικρού αριθμού συναδέλφων πρόκειται να εδραιώσει ένα μείγμα προσόντων με το οποίο δεν επιχειρεί απλά να διασκεδάσει προσδοκίες αλλά να δημιουργήσει ένα καθεστώς κινούμενης άμμου ,όχι μόνο για τους μόνιμους διορισμούς αλλά και για το διορισμό αναπληρωτών. Η πρόθεσή του Υπουργείου είναι να προχωρήσει σε ένα σύστημα διορισμών με χρονικό ορίζοντα 3ετίας με βάση ένα προσοντολόγιο (ακαδημαϊκά κριτήρια, προϋπηρεσία με ταβάνι, κοινωνικά κριτήρια). ! Τα όποια κριτήρια ανακοινωθούν (ακαδημαϊκά, κοινωνικά, ταβάνι στην προϋπηρεσία) θα είναι λαιμητόμος των δικαιωμάτων, της προϋπηρεσίας και των πτυχίων μας. Θα οδηγήσουν σε απολύσεις συνάδελφων και σε ανακύκλωση της ανεργίας.
Η κυβέρνηση, έχοντας βάλει στον προϋπολογισμό μόλις 4.500 διορισμούς για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (σταγόνα στον ωκεανό!), ετοιμάζει τώρα τη μεγάλη σφαγή καλλιεργώντας ταυτόχρονα το «διαίρει και βασίλευε»! Είναι έτοιμη να αποφασίσει να απολύσει χιλιάδες, να καταδικάσει χιλιάδες στην ανεργία, να διαλύσει για άλλη μια φορά τη ζωή και το μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας, πουλώντας όνειρα σε παλιούς και νέους αναπληρωτές συναδέλφους μας!
Με την πρότασή του αυτή το Υπουργείο πρόκειται:
- Να αποσυνδέσει  πλήρως το πτυχίο από την εργασία, ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., κάτι που είχε τεθεί σε εφαρμογή και με τη        μεταρρύθμιση Αρσένη, με την κατάργηση της επετηρίδας. Τώρα   προχωρούν ακόμα πάρα πέρα.  Καθιερώνεται το     συνεχές κυνήγι των προσόντων για μια θέση όχι  μόνο μόνιμου διορισμού αλλά και  αναπληρωτή.
- Να βάλει πλαφόν στην προϋπηρεσία πετώντας στον κάλαθο των αχρήστων           τα χρόνια περιπλάνησης των συναδέλφων αναπληρωτών. Αυτοί που δεν       μπορούσαν να αρνηθούν διορισμό, γιατί έχαναν τη σειρά τους στους   πίνακες, τώρα μένουν εκτός για τον ίδιο λόγο.
Το παιχνίδι τους παίζεται για άλλη μια φορά βρώμικα. Η προσπάθειά τους είναι να κατακερματίσουν με όρους εμφυλίου το πιο ευάλωτο κομμάτι των εκπαιδευτικών, αυτό της ελαστικής εργασίας.
Η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ διευκολύνει τους κυβερνητικούς χειρισμούς . Στις δύο Γ.Σ προέδρων παρόλο που αρκετές ΕΛΜΕ έθεσαν το ζήτημα του προσοντολογίου και της οργανωμένης, από πλευράς ομοσπονδίας, αντίδρασης η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ το  προσπέρασε. Ας είμαστε ειλικρινείς: Μαζικοί διορισμοί χρειάζονται, γιατί η εκπαίδευση τους έχει ανάγκη. Μαζικοί Διορισμοί γίνονται μόνο ,όταν διεκδικούμε.
Διεκδικούμε:
- επαναφορά στο προηγούμενο διδακτικό μας ωράριο.
- να ακυρωθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι, οι οποίοι τεχνητά δημιούργησαν πλεονάσματα,
- τη μείωση των συνταξιοδοτικών ορίων, γιατί μόνο έτσι θα υπάρξει δουλειά για τους νεότερους.
- τη μείωση του αριθμού των μαθητών στο τμήμα σύμφωνα με το πάγιο αίτημά μας.
 Γι’αυτό
                ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ
                 Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας :
1.      Μαζί με τον ΣΕΠΕ καλεί σε διαμαρτυρία τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην Περιφερειακή Δ/νση τις 2μ.μ
                    2. Κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας και ζητά  από την ΟΛΜΕ να κηρύξει και αυτή, ώστε η Πέμπτη να μετατραπεί σε ημέρα απεργίας( στην περίπτωση που γίνει ανακοίνωση του τρόπου διορισμού τις 19/12). Ο τόπος και η ώρα της κινητοποιησης θα ανακοινωθεί την Τετάρτη.
3. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στη Γ.Σ την Τρίτη 18/12 στις 10π.μ .


ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ