ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας: STOP στους εργολάβους και τη σπατάλη - Αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότηταςΣύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας: STOP στους εργολάβους και τη σπατάλη - Αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας

Σημαντικότατη η παρέμβαση και θέση του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ  να μπει τέλος στο σκάνδαλο της ανάθεσης μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου, το 2019, σε ιδιώτες. Η δημοτική αρχή Νικολούζου χαρίζει εκατομμύρια ευρώ στο ιδιωτικό κεφάλαιο την ώρα που αποψιλώνει την υπηρεσία καθαριότητας σε σημείο διάλυσης, πέραν του ότι δεν έχει κανένα σχέδιο για τη δημόσια και ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων εμμένοντας στη λειτουργία των ακατάλληλων  ΧΥΤΑ Λευκίμμης και Τεμπλονίου.

Το δελτίο τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ :

 «Θεωρούμε απαράδεκτη την προσπάθεια ανάθεσης μέρους της καθαριότητας, επιλέγοντας άλλη μια φορά την ίδια λύση που τα αποτελέσματά της τα ζήσαμε όλοι τον τελευταίο χρόνο, με την Κέρκυρα θαμμένη κάτω από βουνά απορριμμάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τους Δημότες και σπαταλώντας, για άλλη μια φορά, τεράστια ποσά, που έπρεπε να επενδυθούν στην αναδιοργάνωση της υπηρεσίας καθαριότητας, ώστε να οδηγηθούμε σε μόνιμη λύση του προβλήματος.

Αυτά τα αποτελέσματα θεωρήθηκαν τόσο θεαματικά, που προσπαθούν να εξασφαλίσουν την επανάληψή τους, με μία νέα ανάθεση του ποσού των 2.000.000 ευρώ περίπου και για το 2019. Ενώ τα προβλήματα και η συστηματική απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας συνεχίζονται σαν επιλογή και τα θέματα που επανειλημμένα έχουμε θίξει σε δεκάδες έγγραφά μας για την καθαριότητα, δεν έχουν καν ληφθεί υπόψιν.
Για πρώτη φορά μας δίνεται η ευκαιρία για μία ουσιαστική βελτίωση της υπηρεσίας, αφού εντός των ημερών περιμένουμε μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα, μετά από πολλά χρόνια θα έχουμε περίπου 300 άτομα και δεν θα έχουμε πλέον το άλλοθι της έλλειψης προσωπικού.

Η πολιτική επιλογή της Δημοτικής αρχής είναι να επενδύσουμε άλλη μια φορά στην εγκατάσταση ιδιώτη εργολάβου, αντί να εστιάσουμε στην αποτελεσματικότερη χρησιμοποίηση των νέων εργαζόμενων και στην επένδυση για επισκευή, συντήρηση και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού, τα οποία θα μείνουν τελικά στο Δήμο.
Αναρωτιόμαστε, είναι υποχρέωση του Δήμου η αποκομιδή των απορριμμάτων σαν κοινωνική παροχή;
Υπάρχει σχεδιασμός για να φτιαχτεί αυτή η υπηρεσία;

Υπάρχει μελέτη πέραν της ανάθεσης σε εργολάβους;
Οι κατά καιρούς προτάσεις για σταθμούς μεταφόρτωσης που θα μειώσουν το κόστος μεταφοράς και θα αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των εργαζόμενων έχει προγραμματιστεί;

Η Προμήθεια νέων οχημάτων ή η προσωρινή μίσθωση του απαραίτητου εξοπλισμού έχει προγραμματιστεί;
Η επισκευή των οχημάτων και η οργάνωση του συνεργείου του Δήμου, ώστε να συντηρείται ο Στόλος του Δήμου έχει προγραμματιστεί;
Είναι στόχος η οριστική λύση;».