ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Το πρωτοσέλιδο της ΦτΑ: Αγώνας για ζωή – καμιά χωματερή! - Όλο το νησί – όλοι μια γροθιά να διώξουμε τα ΜΑΤ και τους ΧΥΤΑ!



Αγώνας για ζωή – καμιά χωματερή!

Όλο το νησί – όλοι μια γροθιά να διώξουμε τα ΜΑΤ και τους ΧΥΤΑ!

Του Γιώργου Κ. Καββαδία

Διαρκές έγκλημα σε βάρος της φύσης, σε βάρος της ζωής μας με τη μετατροπή της Κέρκυρας σε μια απέραντη χωματερή. Οι τοπικοί μας άρχοντες και το γκουβέρνο τη δική τους ανικανότητα και τις συνέπειες από την επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των σκουπιδιών προσπάθησαν μέσω του κοινωνικού αυτοματισμού να τη φορτώσουν στους Λευκιμμιώτες που δίκαια αντιστέκονται στη λειτουργία ενός παράνομου ΧΥΤΑ που φέρνει την καταστροφή και το θανατικό. Για αυτόν τον ΧΥΤΑ που ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί ότι δε θα έπεφτε ούτε χαρτοπετσέτα!
Όπου και να ταξιδέψει κανείς η Κέρκυρα τον πληγώνει από τον Βορρά μέχρι τον Νότο. ... Τεμπλόνι: η πλήρης καταστροφή... Στη Λευκίμμη ένας … λάκκος με σκουπίδια σύμμεικτα για να ολοκληρωθεί το περιβαλλοντικό έγκλημα! Η Λευκίμμη για πέντε και πλέον μήνες σε κατάσταση πολιορκίας με τα ΜΑΤ  και τις δυνάμεις καταστολής να βάζουν την ελευθερία στον γύψο!

Η εμμονή των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής, της ΠΙΝ και του Δήμου για την κατασκευή και λειτουργία του αποδεδειγμένα και με σειρά επιστημονικών μελετών ακατάλληλου ΧΥΤΑ Λευκίμμης εκτός από την καταστροφή του περιβάλλοντος και τη μετατροπή της Λευκίμμης σε μαρτυρικό και αστυνομοκρατούμενο τόπο που μετράει έναν θάνατο, έναν τραυματία, δεκάδες ανθρώπους που έχουν κτυπηθεί και κυνηγηθεί δικαστικά, έχει κοστίσει εκατομμύρια των εκατομμυρίων ευρώ. Ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για τη δημιουργία όχι ενός , αλλά περισσοτέρων εργοστασίων ολοκληρωμένης διαχείρισης. Από αυτό το όργιο κατασπατάλησης ωφελημένοι οι μεγαλοεπιχειρηματίες που βλέπουν τα κέρδη τους να αυγατίζουν, αφού τα σκουπίδια στην Κέρκυρα κοστίζουν πανάκριβα.
          Η αλήθεια είναι ότι η δημοτική αρχή και η Κυβέρνηση καλοταϊζουν τους εργολάβους των σκουπιδιών. Την ίδια ώρα που η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου έχει μόλις 40 άτομα προσωπικό για όλο το νησί, εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα του ελληνικού λαού σπαταλούνται για τα ΜΑΤ και τη φύλαξη των σκουπιδιών στη χαβούζα της Λευκίμμης. Η δημοτική αρχή Νικολούζου δεν μπορεί να κρυφτεί, λειτουργεί ως ντίλερ των μεγαλοεργολάβων!




Στη φρίκη δε χωράει έλεος ...μόνο ευαισθητοποίηση και αντίσταση! Αυτοί που κυβερνούν έχουν κάνει την επιλογή τους: θυσιάζουν τη φύση, τις ανθρώπινες ζωές στο βωμό τους κέρδους!
Δική μας επιλογή  να διεκδικήσουμε καθαρό περιβάλλον και να ζούμε ελεύθεροι στη γη μας!
Από τον Βορρά μέχρι τον Νότο στην Κέρκυρα των σκουπιδιών οι κινητοποιήσεις των κατοίκων εντείνονται. Οι Λευκιμμιώτες και οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας κλιμακώνουν τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στον ΧΥΤΑ που φέρνει αρρώστιες, θάνατο και προκαλεί την καταστροφή του φυισικού περιβάλλοντας θάβοντας τη Λευκίμμη και όλο το νησί στα σκουπίδια.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκιμμιωτών Αττικής διοργάνωσε μαζική, δυναμική συγκέντρωση – διαδήλωση «κατά του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και της παραμονής των ΜΑΤ» στην Πλατεία Μοναστηρακίου την Τετάρτη 21/11/2018 στις 5 το απόγευμα. 
Η φωνή του αγωνιζόμενου λαού της Λευκίμμης , των Λευκιμμιωτών και Κερκυραίων της Αττικής ενώθηκε με τη φωνή των αγωνιζόμενων κατοίκων της Αττικής , που βιώνουν το ίδιο ακριβώς ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ -ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ - των ΧΥΤΑ και διεκδικούν ΔΗΜΟΣΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. 

Στη συγκέντρωση – διαδήλωση συμμετείχε και ο Σύλλογος εν Αττική Αργυραδιτών με ομόφωνο κάλεσμα προς τα μέλη και τους φίλους.
Αγώνας συλλογικός χρειάζεται:
Για να σταματήσουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στη Νότια Κέρκυρα με τη λειτουργία του παράνομου ΧΥΤΑ με ολέθριες συνέπειες για την υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.
Για να βάλουμε τέλος στην καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και ελευθερίας με την παρουσία των ΜΑΤ.
Να σταματήσει άμεσα η περιβαλλοντική υποβάθμιση των περιοχών της Κέρκυρας που έχουν γίνει αποδέκτες απορριμμάτων.
Για το κλείσιμο των ακατάλληλων ΧΥΤΑ Τεμπλονίου και Λευκίμμης.
Για ολοκληρωμένη και δημόσια διαχείριση των απορριμμάτων
Έξω τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη.
Να σταματήσει κάθε δίωξη σε βάρος των αγωνιζόμενων κατοίκων της Λευκίμμης και της Νότιας Κέρκυρας


Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΡΓΥΡΑΔΙΤΩΝ αρ. φύλλου 148, Αύγ. - Οκτ. 2018