ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Γενική Συνέλευση & η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα από τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖΗ Γενική Συνέλευση & η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα από τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών - ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ


Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16/12 στο Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου, οδός Κολοκοτρώνη 36, (που παραχωρεί ο Δήμος, κάθε φορά, δωρεάν) η Γενική Συνέλευση και η γιορτή του Αγίου Σπυρίδωνα  από τον Σύλλογο των εν Αττική Αργυραδιτών. Τίμησε με την παρουσία του ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαίδαρίου Κώστας Κορεάς, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφερόμενος στη σημασία της δράσης των εθνικοτοπικών Συλλόγων.


Το προεδρείο της ΓΣ. Θεόδωρος Γκίνης, Οδυσσέας Πανδής, Νίκος Γεωργοπάνος.Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου μας, ο Γιώργος Κ. Καββαδίας (Μπέκος) αναφέρθηκε αναλυτικά στον πλούσιο απολογισμό δράσης του ΔΣ χαρακτηρίζοντας το 2018 μια ακόμα πετυχημένη χρονιά για τον Σύλλογο και ευχαριστώντας όλους του Αργυραδίτες και τους φίλους για τη θετική συμβολή τους .


Περιληπτικά ανέφερε:
Κλείνουμε φέτος 5 χρόνια που αναλάβαμε τη Διοίκηση του Συλλόγου μας. Μέχρι τώρα η ανταπόκριση των μελών και των φίλων σε ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες έδωσε μια νέα πνοή στον Σύλλογο μας που το 2019 κλείνει 50 χρόνια, μισό αιώνα ζωής. Εμείς ως ΔΣ έχουμε κάθε λόγο να προσπαθήσουμε για το καλύτερο φέρνοντας κοντά στο Σύλλογό μας όλους τους Αργυραδίτες, γιατί τους θέλουμε όλους κοντά μας, χωρίς διαιρέσεις. Στο σημείο αυτό χρειάζεται να τονιστεί ότι όλα –ανεξαιρέτως - τα μέλη του ΔΣ έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες συμβάλλοντας στη μαζική παρουσία των Αργυραδιτών στις εκδηλώσεις του Συλλόγου. Η συμβολή τους και στην επιτυχία του ήταν παραπάνω από πολύτιμη. Νιώθω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω δημόσια.


1. Ο ΕΤΗΣΙΟΣ  ΧΟΡΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την ετήσια συνεστίασή του, στην αίθουσα «Έπαυλη»  την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου το μεσημέρι. Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις η παρουσία των Αργυραδιτών και φίλων και γενικότερα η επιτυχία του χορού του Συλλόγου μας. Ο χορός μας, συγκριτικά με τον προηγούμενο περσινό,  είχε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία όσον αφορά στην προσέλευση του κόσμου, αφού περισσότεροι από 250 Αργυραδίτες και φίλοι του Συλλόγου μας τίμησαν με την παρουσία τους.

2 Η εκδήλωση για το τσούγκρισμα του αυγού - Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση του Συλλόγου μας
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή εκδήλωση του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών για το «τσούγκρισμα τ’ αυγού» την Κυριακή 6 Μαϊου στο πάρκο της ΙΜ Δαφνίου, στο κέντρο «γιορτή», σε ένα καταπράσινο και πανέμορφο περιβάλλον που ηρεμεί και εμπνέει κάθε επισκέπτη. Περίπου 170 Αργυραδίτες και φίλοι του Συλλόγου μας τίμησαν με την παρουσία τους για μια ακόμα φορά δημιουργώντας μια φιλική, κερκυραϊκή ατμόσφαιρα χαράς και ουσιαστικής επικοινωνίας. Με τη συμμετοχή των Γιώργου, Γιάννη και Ναπολέοντα Σκολαρίκη που τιμήθηκε από τον Σύλλογο μας για την προσφορά του στη μουσική παράδοση του τόπου, τη χορωδία της ΟΣΚΑ και το χορευτικό της ΚΕ Ελευσίνας.

Ε
ξ   3  Εξοπλισμός  κλιματισμού – Εξωραϊσμός Ιατρείου Αργυράδων
Το Ιατρείο Αργυράδων που βρισκόταν σε τραγική κατάσταση άλλαξε όψη μέσα στο καλοκαίρι με τις εργασίες που έγιναν. Το ΔΣ του Συλλόγου των εν Αττική Αργυραδιτών ομόφωνα αποφάσισε να αγοράσει και να προσφέρει για χρήση του Περιφερειακού Ιατρείου Αργυράδων ένα κλιματιστικό (air condition) και να επισκευάσει το δεύτερο κλιματιστικό (air condition) αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα στήριξης του έργου των ιατρών και τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπιζαν εξαιτίας των ελλείψεων ασθενείς και επισκέπτες.  Επίσης φρόντισε για την εκτέλεση εργασιών εξωραϊσμού του Ιατρείου, όπως το βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά και η τοποθέτηση αυτοκόλλητων σκίασης.
4.        4.  ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΡΓΥΡΑΔΙΤΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ο Σύλλογος των εν Αττική Αργυραδιτών καλεί τα μέλη και τους φίλους του να έρθουν με τα παιδιά τους στην παιδική παράσταση «Όρνιθες» του Αριστοφάνη με τον θίασο Καρουζέλ του Θωμά Πανδή, Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή Κάλβου - Καλαμπόκη. Τζιραίων 13 και Αθ. Διάκου (κοντά στην Αμαλίας και Συγγρού - Ακρόπολη, έξω από το Μετρό). Σάββατο 22/12, ώρα 12Τα εισιτήρια πληρωμένα από τον Σύλλογο.
5     
Η     5. Έκδοση του ημερολογίου του Συλλόγου για το 2019

1.  

Τ    6. Τιμητική διάκριση στις οικογένειες των αειμνήστων αδελφών Βασίλη και Πελοπίδα Κουλούρη για την προσφορά τους στον Σύλλογο
2.     


      7. Η «ΦΤΑ»: Αναφορά στη σημασία της έκδοσης της ΦτΑ και στην ποιότητά της.

 Προγραμματισμός:

1.   Ο Χορός του Συλλοόγου 3 Μαρτίου με τους αδελφούς Σκολαρίκη στην «Έπαυλη»
2.   Εκδήλωση για το τσούγκρισμα του αυγού
3.   Έργο – προσφορά στο χωριό

Οικονομικός απολογισμός

Έσοδα: 12. 838,58

Έξοδα:  9.734,92

Υπόλοιπο: 3.103,66 ευρώ

Σημείωση: Ο ΣτεΑΑΚ έχει το μεγαλύτερο υπόλοιπο των τελευταίων χρόνων.


Ακολούθησε γόνιμος διάλογος με παρατηρήσεις και προτάσεις των μελών.


Για τα μέλη και τους φίλους υπήρχε πλούσιος μπουφές με νόστιμες παραδοσιακές τηγανίτες, προσφορά της Μαρίας Καλούδη και της Ελένης Καββαδία με ούζο, τσίπουρο, κουμ κουάτ και αναψυκτικά.ΦΩΤΟ Φανή Φασούλα