ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Λευκίμμη: Κίνημα και προοπτικέςΛευκίμμη: Κίνημα και προοπτικές

Του Θόδωρου Κουρή

Κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Γνωρίζουν και οι πέτρες πια ποιοι έχουν προσδώσει αναπόφευκτα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ στα κινήματα και ποιοι, αντίθετα, τα καθιστούν ΑΠΟΛΙΤΙΚΑ και ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΚΑ, στερώντας τα έτσι από το μοναδικό όπλο διαρκείας, ικανό να μαζικοποιήσει και να βρίσκει στόχους και λύσεις μέσα από μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες.

Τώρα κάποιοι "ξύπνησαν" ένα πρωί και αναρωτιούνται για την λιγοστή μαζικότητα, κατηγορώντας ταυτόχρονα με φτηνό λαϊκισμό και συνεχίζοντας να χυδαιολογούν, να τραμπουκίζουν και να κατηγοριοποιούν όσους πρόβαλαν και εκφράζουν διαφορετική άποψη και απορρίπτουν τις αποτυχημένες και αδιέξοδες παραστάσεις λαϊκισμού.

Με περισσή αλαζονεία και το θράσος της αμάθειας - ημιμάθειας συνεχίζουν να στοχοποιούν την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ και ΕΚΦΡΑΣΗ, ισοπεδώνοντας και ταυτίζοντας την εσκεμμένα με "κομματική", επειδή ακριβώς η δική τους ιδεολογική βάση και έκφραση είναι ταυτόσημες με ιδεολογίες, πρακτικές, λαϊκισμούς και έκφραση αντιδημοκρατικών κομματικών χώρων.

Με τον τρόπο αυτόν κι αυτές τις πρακτικές, εδώ και αρκετό καιρό και επωφελούμενοι από την οικονομική κρίση και την ανεκδιήγητη και τραγική θέση και στάση της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας, κατάφεραν να εγκλωβίσουν αρκετό κόσμο στα πλοκάμια του φτηνού, αδιέξοδου και επικίνδυνου λαϊκισμού, "διαπαιδαγωγώντας" ταυτόχρονα αρκετούς νέους σε επικίνδυνα μονοπάτια απαξίωσης της έννοιας και ουσίας της δημοκρατίας.

Κάποιοι τα λέγαμε και τα προβάλαμε εδώ και καιρό. Εκφράζαμε την ανησυχία μας για τον χαρακτήρα, τις βάσεις, τον προσανατολισμό, τους στόχους και τις πρακτικές αυτού του συντεχνιακού και απολίτικου μορφώματος.

Βλέπαμε ότι μόνο με την προσπάθεια ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ και τον προσανατολισμό ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ για ΟΛΟ το ΝΗΣΙ θα ήταν δυνατή η νικηφόρα έκβαση της διεκδίκησης των δικαιωμάτων ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΥ ΛΑΟΥ.

Την ίδια ώρα η πραγματική και ουσιαστική ΕΝΟΤΗΤΑ γινόταν βορά στα αδηφάγα σαγόνια ενός φτηνού και επικίνδυνου τοπικισμού που καθιέρωνε συνθήματα μαύρων ιστορικών εποχών και ταυτόχρονα κρυβόταν πίσω από τις καραμέλες και τα άλλοθι μιας βερμπαλιστικής κωμικής ψευτοενότητας.

Έτσι οι δυνατότητες και η ουσία της αγωνιστικής διάθεσης του Λευκιμμιώτικου λαού κατάντησαν να πελαγοδρομούν και να ξοδεύονται σε στυλιζαρισμένες κινητικές παραστάσεις μηδενικής πολιτικής ουσίας και στόχων.

Περιορίστηκε με αυτόν τον τρόπο η έννοια του κινήματος και η δράση του σ' έναν άφωνο ή ημίφωνο ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ που αναπαράγει πια ΑΡΧΗΓΙΚΕΣ εμμονές και αντιδράσεις που όχι μόνο δεν συντελούν στην λύση του προβλήματος αλλά αντίθετα το διογκώνουν και διαιωνίζουν.
Η μόνη λύση και διέξοδος πια είναι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ μέσα από ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.

Σ' αυτή την βάση, η ηγεσία του ΑΛΕΥΧΙΜΟΥ, αν θέλει να προσφέρει πραγματικά και ουσιαστικά, πρέπει να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ και να οριστεί μια επιτροπή που θα είναι σε θέση να συζητάει για να συνδιοργανώσει μαζί με τους άλλους συλλόγους, ομάδες, σωματεία της Λευκίμμης (και όχι μόνο), ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ που θα απασχοληθούν διεξοδικά και ουσιαστικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών σε όλες τις διαστάσεις.

Η συνέχιση της ίδιας τελματωμένης πρακτικής, είναι πια φανερό σε όλους ότι είναι ΑΔΙΕΞΟΔΗ.