ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Με χειροπέδες το επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο (Φωτό – Βίντεο) – Ανακοινώσεις παρατάξεωνΜε χειροπέδες το επεισοδιακό Δημοτικό Συμβούλιο (Φωτό – Βίντεο) – Ανακοινώσεις παρατάξεων

Άλλη μια επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Χθες, Τρίτη 18/12) που δεν τελείωσε ποτέ. Αφού η εμμονή της δημοτικής αρχής στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης  και στη διατήρηση του αστυνομοκρατικού καθεστώτος στη Νότια Κέρκυρα με την ανοχή και ενοχή Κυβέρνησης και Περιφέρειας, αλλά και η αδυναμία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πυροδοτούν τις αντιδράσεις των Λευκιμμιωτών  οδηγώντας σε αδιέξοδο. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να λειτουργήσει το Δημοτικό Συμβούλιο,  αν δεν αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τη Νότια Κέρκυρα.Περίπου 150 κάτοικοι της Λευκίμμης που έφτασαν στο χώρο διεξαγωγής της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας στο Μον Ρεπό με ΙΧ και πούλμαν, απαίτησαν με φωνές και διαμαρτυρίες να αποχωρήσουν απόψε τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, αλλιώς δεν θα επιτρέψουν να διεξαχθεί η συνεδρίαση, ενώ θα επαναλαμβάνουν την κινητοποίηση κάθε φορά που θα επιχειρεί να συνεδριάσει το Συμβούλιο μέχρι την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων.


Στην αρχή της συνεδρίασης έφεραν «χριστουγεννιάτικο» δώρο σε Δήμαρχο και πρόεδρο του Συνδέσμου Καθαριότητας. Τα πακέτα είχαν χειροπέδες, συμβολίζοντας προφανώς την παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Λευκίμμης και την αστυνομική παρουσία.
Οι κάτοικοι ζήτησαν να ανοίξει ο Περιφερειακός δρόμος της Λευκίμμης, με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να απαντά ότι δεν είναι στο χέρι του Δημοτικού Συμβουλίου και να υπενθυμίζει το ψήφισμα που έλαβε το σώμα τον Οκτώβριο. Ας σημειωθεί ότι έξι μήνες μετά την έλευση των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, όχι μόνο παραμένουν στο χώρο αλλά εξακολουθούν να διατηρούν αποκλεισμένη την περιφερειακή οδό Λευκίμμης, στο χώρο μπροστά από την είσοδο του ΧΥΤΑ με αποτέλεσμα να αναγκάζονται όλοι οι οδηγοί που κατευθύνονται προς ή από το Λιμάνι να μπαίνουν σε στενούς δρόμους παράκαμψης μέσα από το κέντρο της πόλης της Λευκίμμης!Τα ΜΑΤ εξακολουθούν, σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων, να μην επιτρέπουν χωρίς άδεια τους κατοίκους της περιοχής να πάνε στα χωράφια τους, ενώ επικρατεί για έκτο μήνα κλίμα αστυνομοκρατίας, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.


Αν και η πρόεδρος του συμβουλίου επιχείρησε να πάρει παρουσίες, τελικά αποχώρησαν οι παρατάξεις του Γ. Τρεπεκλή και του Μπ. Χαραλάμπους ενώ μέχρι και αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι παραμένουν στην αίθουσα προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη επιχείρηση να συνεχιστεί η συνεδρίαση. Εν μέσω θυελλωδών διαμαρτυριών, η συνεδρίαση διεκόπη.

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 «Είναι σ΄ όλους γνωστό πως η ΛΑΣΥ , όσο αφορά το άνοιγμα ή μη του «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης αλλά και για τη παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη, έχει διαχρονικά σταθερές και διάφανες θέσεις. Από το 2008 μέχρι και σήμερα αγωνιζόμαστε για να μην ανοίξει ο «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης και για να φύγουν τα ΜΑΤ και από τη Λευκίμμη και από την Κέρκυρα γενικά.  Μέλη της ΛΑΣΥ αλλά και του ΚΚΕ για την αγωνιστική τους αυτή δράση σύρθηκαν και σύρονται ακόμη στα δικαστήρια. Με επίκαιρες ερωτήσεις τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, επανειλημμένα , έχουν φέρει το θέμα στη βουλή ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ και το μη άνοιγμα του «ΧΥΤΑ». Θεωρούμε ότι για το σημείο που φθάσανε τα πράγματα σήμερα, δηλ. να μη μπορεί ουσιαστικά το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάζει,  καθοριστικές  ευθύνες έχουν η Περιφερειακή και Δημοτική αρχή — και οι δύο πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ– αλλά και η κυβέρνηση  των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Όλοι μαζί δίνοντας ψεύτικες υποσχέσεις προεκλογικά, υπέκλεψαν τη ψήφο των κατοίκων της Λευκίμμης και μετεκλογικά κάνοντας  στροφή 180 μοιρών αθέτησαν τα πάντα. Προσπάθησαν, για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των μονοπωλίων ,να επιβάλουν ένα ανεφάρμοστο στη πράξη ΠΕΣΔΑ . Αυτό σαν φυσικό επόμενο οδήγησε στο δράμα με τα σκουπίδια που σε τόσο μεγάλη  έκταση έζησε φέτος η Κέρκυρα αλλά και στην άφιξη των ΜΑΤ στη Λευκίμμη – τη συνδρομή της Αστυνομίας ως γνωστό ζήτησε με επιστολή του ο κ. Δήμαρχος —για να κάμψουν την καθολική αντίδραση των Λευκιμμιωτών και να επιβάλουν, κυριολεχτικά «δια ροπάλων» το άνοιγμα του «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης. Αυτό βέβαια οδήγησε σε μια σειρά αλυσιδωτές αντιδράσεις με επιστέγασμα την , κατά καιρούς, προσπάθεια μερίδας κατοίκων της Λευκίμμης να ακυρώνουν με την παρουσία τους τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Από την άλλη πλευρά   αυτοί που  ακύρωσαν και τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου εκστομίζοντας μάλιστα κατηγορίες του τύπου «όλοι το ίδιο είστε» ή «είστε όλοι υπεύθυνοι για την παρουσία των ΜΑΤ στη Λευκίμμη» επανειλημμένα έχουν κρατήσει αποστάσεις και παρουσιάσει παλινωδίες από τις πιο πάνω κρυστάλλινες θέσεις της ΛΑΣΥ. Έτσι όταν ζητούν να ελέγχονται τα δέματα  που τοποθετούνται στο «ΧΥΤΑ», εμμέσως πλην σαφώς δέχονται την λειτουργία του έστω και υπό προϋποθέσεις . Όταν ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο την έκδοση ψηφίσματος για τον περιορισμό των δυνάμεων των ΜΑΤ στο χώρο του «ΧΥΤΑ», εμμέσως πλην σαφώς δέχονται ,έστω και υπό προϋποθέσεις, την παρουσία τους στη Λευκίμμη.      

 Οι δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ θεωρούμε πως η δημοτική αρχή με την άτεγκτη στάση της για το άνοιγμα του «ΧΥΤΑ» Λευκίμμης και την ύπαρξη των ΜΑΤ έχει την απόλυτη ευθύνη για την αδυναμία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτοί έχουν την ευθύνη και αυτοί πρέπει να δώσουν την λύση. Και βέβαια λύσεις συνεδρίασης υπό την «προστασία» αστυνομικών δυνάμεων, όπως επανειλημμένα έχουμε δηλώσει, μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Θεωρούμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει άμεσα να συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από τη Κέρκυρα, κάτι που από την πρώτη στιγμή η ΛΑΣΥ έχει ζητήσει χωρίς βέβαια ανταπόκριση από την πλειοψηφία. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα πρέπει ακόμη να αποφασίσει με ποια αγωνιστικά μέτρα — μηδέ και του κλεισίματος του Δήμου αποκλειομένου– θα επιβάλει στη κυβέρνηση την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ. Πιστεύουμε πως η πρόταση μας αυτή αποτελεί και το μόνο τρόπο για να λυθεί το αδιέξοδο στο οποίο μας οδήγησαν οι αδιέξοδες πολιτικές της Δημοτικής Αρχής αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ—ΑΝΕΛ και προς αυτή την κατεύθυνση θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις».


Kερκυραίων Δήμος: «Στο Δήμο Κέρκυρας υπάρχει πλέον ζήτημα δημοκρατίας.

 «Στο Δήμο Κέρκυρας υπάρχει πλέον ζήτημα δημοκρατίας.

Γιατί όταν καταλύεται το δημοτικό συμβούλιο και δεν μπορεί να συνεδριάσει, υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας.

Και αυτό αφορά όλους τους πολίτες, γιατί ο Δήμος είναι οι δημότες του νησιού, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αισθάνεται θλίψη για την εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι τεράστιες.  Ποτέ άλλοτε ο Δήμος της Κέρκυρας δεν είχε φτάσει στο έσχατο σημείο ευτελισμού.

Κάποιοι είναι απασχολημένοι  στο να ‘’σπάσουν΄΄ το Δήμο και να δημιουργήσουν δήμους στα δικά τους μέτρα για να διασωθούν και αδιαφορούν για την κατάσταση που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Η Κέρκυρα όμως πρέπει να επιστρέψει στην ομαλότητα.

Η κρίση των πολιτών, όμως, πλησιάζει. Οι δημότες του νησιού στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την κατάσταση, να αποκαταστήσουν την ομαλότητα και τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου με την ψήφο τους.

Κυρίως , να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης του Δήμου με τους δημότες του, η οποία έχει διαρραγεί.

Η Κέρκυρα πρέπει να κάνει μια Νέα Αρχή».


ΠΗΓΗ: Στοιχεία, ΦΩΤΟ, ΒΙΝΤΕΟ από ρεπορτάζ corfutvnews.gr, corfupress.com, enimerosi.com