ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

O Μητροπολίτης Κερκύρας έχει άποψη για την εξωτερική πολιτική: «η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ελληνική» - Όχι στη συμφωνίαO Μητροπολίτης Κερκύρας έχει άποψη για την εξωτερική πολιτική:  «η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ελληνική»  - Όχι στη συμφωνία

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρα, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος δήλωσε τη στήριξη και την συμπαράστασή τους στους Ιεράρχες της Μακεδονίας, με αφορμή την επιστολή των 22 Ιεραρχών της Μακεδονίας.
Μπορεί οι ιεράρχες να μην παίρνουν θέση για τα ζέοντα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, για τα προβλήματα επιβίωσης των φτωχών και των κοινωνικά αδύνατων, αλλά στην εξωτερική πολιτική έχουν άποψη που ταυτίζεται με την ακροδεξιά. Απόψεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση και με στοιχειώδεις γνώσεις της Ιστορίας.

Στη δήλωσή του ο Μητροπολίτης τονίζει: ”Χαιρετίζω και προσυπογράφω τις θέσεις των αδελφών και συλλειτουργών Μητροπολιτών της Μακεδονίας μας και ζητώ με την σειρά μου να μην προχωρήσουμε στην αποδοχή αυτής της ολέθριας για την πατρίδα μας συμφωνίας”.

Διαβάστε την σχετική δήλωση του Σεβασμιωτάτου:
«Με μεγάλη προσοχή διάβασα το κείμενο των 22 συν-ιεραρχών της Μακεδονίας μας, με το οποίο ζητούνε από τη ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην ψήφιση στην Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Χαιρετίζω και προσυπογράφω τις θέσεις των αδελφών και συλλειτουργών Μητροπολιτών της Μακεδονίας μας και ζητώ με την σειρά μου να μην προχωρήσουμε στην αποδοχή αυτής της ολέθριας για την πατρίδα μας συμφωνίας.

Αν δημιουργηθούν τετελεσμένα, δεν μπορούν σε διεθνές επίπεδο να αλλάξουν. Μετά τα πολιτικά, αργά ή γρήγορα, θα ακολουθήσουν τα εκκλησιαστικά.

Απευθύνω έκκληση με την σειρά μου τόσο στην ελληνική κυβέρνηση όσο και στα πολιτικά κόμματα, αλλά, πρωτίστως στον κάθε Έλληνα βουλευτή, να μην συντελέσουν στην απεμπόληση της ιστορίας, της παράδοσης, της αλήθειας ότι η Μακεδονία είναι Ελλάδα και ελληνική.

Οδηγός στη σκέψη μας ας είναι ένας από τους τελευταίους λόγους του μακαριστού Αρχιεπισκόπου μας Χριστοδούλου, ο οποίος ζήτησε να μην υποχωρήσουμε ποτέ σε κάτι που αλλοιώνει και παραδίδει τα εθνικά μας δίκαια».