ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

SOS για τον Ερημίτη με «το 5άστερο και τη μαρίνα της NCH Capital
SOS για τον Ερημίτη με «το 5άστερο και τη μαρίνα της NCH Capital

Ο Ερημίτης εκπέμπει SOS, αφού με το ξεπούλημά του από το ΤΑΙΠΕΔ στην  NCH Capital προωθούνται τα σχέδια για την τσιμεντοποίησή του και την υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ η δημόσια περιουσία ξεπουλιέται αντί πινακίου φακής στο κεφάλαιο στο όνομα της «ανάπτυξης» με τις ευλογίες της κυβέρνησης.
 Χαρακτηριστικό και το παρακάτω άρθρο από το  www.newmoney.gr που χαιρετίζει τις επενδύσεις και την «ανάπτυξη» και δεν αναφέρεται φυσικά στις σοβαρές επιπτώσεις ούτε στα ευτελή ποσά με τα οποία αποτιμάται το φυσικό περιβάλλον και η δημόσια περιουσία, ούτε στη βούληση και τους αγώνες των κατοίκων για να μην ξεπουληθεί ο Ερημίτης που δεν ανήκει σε κανένα ΤΑΙΠΕΔ, σε καμιά κυβέρνηση, αλλά είναι περιουσία του λαού.

«Πράσινο» για το 5άστερο και τη μαρίνα της NCH Capital στην Κέρκυρα
Της Στεφανίας Σούκη

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πρώτη φάση της επένδυσης της NCH Capital στην Κέρκυρα, με την εταιρεία να έχει λάβει το «πράσινο φως» από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το επενδυτικό της σχέδιο που αφορά την πεντάστερη μονάδα εντός της έκτασης αλλά και τη μαρίνα.

Στόχος της εταιρείας, η οποία ήταν, εν έτει 2012 η πρώτη ιδιωτικοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ στο κομμάτι της αξιοποίησης ακινήτων, είναι το 2019 να ξεκινήσει η πρώτη φάση του έργου ώστε, αρχικά, το 2021 να έχει τεθεί σε λειτουργία η πεντάστερη μονάδα στην περιοχή «Ερημίτης» της Κέρκυρας, στο πλαίσιο της μικτής τουριστικής επένδυσης, συνολικού ύψους 120 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, ανάλογα και με τη ζήτηση, θα προχωρήσει η κατασκευή των 40 συνολικά πολυτελών κατοικιών (επιφάνειας κατά μέσο όρο 250 τ.μ. εκάστη σε έκταση 1.000 τ.μ.) με ορίζοντα ολοκλήρωσής τους έως το 2025.

Τώρα, οι τελευταίες εξελίξεις έχουν να κάνουν με τις εγκρίσεις που έλαβε η εταιρεία, μέσω του επενδυτικού φορέα New Corfu Real Estate Investments που έχει συσταθεί για την αξιοποίηση της έκτασης, για την επιχορήγηση του επενδυτικού σχεδίου που αφορά τη δημιουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων και δυναμικότητας 90 δωματίων και 180 κλινών, συνολικού επιλέξιμου κόστους της τάξεως των 10,64 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, με απόφαση επίσης του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας του έτερου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας που αναφέρεται στη «δημιουργία νέας μονάδας τουριστικού λιμένα δυναμικότητας 57 θέσεων ελλιμενισμού» συνολικού επιλέξιμου κόστους ύψους 6 εκατ. ευρώ.

Η NCH Capital είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς οργανισμούς διαχείρισης επενδυτικών και επιχειρηματικών κεφαλαίων στην Ελλάδα και τα Δυτικά Βαλκάνια και από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα έχει δημιουργήσει 25 επενδυτικά ταμεία, ενώ διαχειρίζεται κεφάλαια πέραν των 3 δισ. δολαρίων μέσω ενός δικτύου περιφερειακών γραφείων σε εννέα χώρες και της υποστήριξης περισσότερων από 200 συνεργατών. Μεταξύ των επενδυτών συμπεριλαμβάνονται κρατικά και εταιρικά συνταξιοδοτικά ταμεία, πανεπιστήμια και άλλοι οργανισμοί, ενώ η διεθνής παρουσία του ομίλου εκτείνεται σε ΗΠΑ, Ρωσία, Λατινική Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Κύπρο, Κροατία, Ρουμανία, Αλβανία, Ουκρανία, Λετονία, Καζακστάν, Βουλγαρία και Μαυροβούνιο.

Η επένδυση στην Κέρκυρα, η οποία, σημειωτέον έχει αντιμετωπίσει τα τελευταία χρόνια ουκ ολίγες δικαστικές προσφυγές, είναι η πρώτη στην Ελλάδα για τον όμιλο, με την NCH ωστόσο να διατηρεί ενδιαφέρον και για περαιτέρω έργα με επίκεντρο τον τομέα του τουρισμού, του real estate και όχι μόνο. Οσον αφορά ειδικά το Kassiopi Project στα 490 στρέμματα της Κασσιόπης, θα υλοποιηθεί σε τρεις ζώνες δόμησης και από τη στιγμή που θα λειτουργήσει, προβλέπεται να δημιουργήσει έως 500 νέες θέσεις εργασίας, ενώ η πράσινη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο, με βιοκλιματικό σχεδιασμό και συστήματα ανάπτυξης «πράσινων» κτιρίων και τη δημιουργία φυσικών μονοπατιών με ελεύθερη πρόσβαση προς την παραλία, συστημάτων αφαλάτωσης, βιολογικού καθαρισμού και ανακύκλωσης διαχωρισμού απορριμμάτων και την κατασκευή υποδομών αντιπυρικής προστασίας.

Η πεντάστερη ξενοδοχειακή μονάδα περιλαμβάνει 90 δωμάτια και 76 σουίτες (έως 3 υπνοδωματίων) σε συνεργασία με κορυφαίο όνομα τουριστικής αλυσίδας, για το οποίο ήδη πραγματοποιούνται επαφές με τέσσερις ενδιαφερομένους, κορυφαία ονόματα της ξενοδοχειακής αγοράς, κάποια από τα οποία ήδη έχουν παρουσία στη χώρα μας. Οσον αφορά τις 40 κατοικίες, θα αναπτυχθούν, σε δεύτερη φάση, σε δύο ξεχωριστά τμήματα της έκτασης.