ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

«Χ»ωρίς νικητή το τοπικό ντέρμπι Φαίακα – Αναγέννησης 1 – 1

Φωτογραφία -παράδειγμα ποδοσφαιρικού πολιτισμου!


«Χ»ωρίς νικητή το τοπικό ντέρμπι Φαίακα – Αναγέννησης 1 – 1

Τι και αν ο Φαίαξ Μαραθιά είναι στη Β΄ και η Αναγέννηση στην Α1 κατηγορία; Ακόμα και χωρίς 4 βασικούς παίκτες (Αρμενιάκος, Βλάσσης, Μ. Σαγιάς, Χρ. Νικομάνης) ο τυπικά γηπεδούχος Φαίαξ αντιμετώπισε στα ίσα την καταπονημένη από συνεχείς αγώνες το τελευταίο διάστημα Αναγέννηση που ανεβαίνει στα υψηλότερα σκαλοπάτια της βαθμολογίας, στο σημερινό τοπικό ντέρμπι για την προημιτελική φάση του κυπέλλου της ΕΠΣΚ στο γήπεδο Περιβολίου.

Πολύς κόσμος, γεμάτη η εξέδρα και αρκετοί όρθιοι, παρακολούθησε σήμερα ένα δυνατό, αλλά καθαρό παιχνίδι σε φίλαθλα πλαίσια που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι τη λήξη. Οι παίκτες του Σπ. Νικομάνη με ψυχή και πάθος εξισορρόπησαν την εμπειρία και την ποιότητα της Αναγέννησης σε ένα παιχνίδι ισορροπιών. Για αυτό και ο προπονητής των τυπικά γηπεδούχων Μαραθιωτών μέσω του www.argyrades.gr συγχαίρει όλους τους ποδοσφαιριστές τους που μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα και αντεπεξήλθαν παίζοντας και για τους απόντες.

Ο Βάρθης με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ έγραψε το 0 – 1 που ήταν και το σκορ του Α΄ ημιχρόνου. Πολύ νωρίτερα ο Μίτσουλης με ααπευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δοκάρι του Μακαντάνη (20΄).

 Ο Φαίαξ απείλησε με τον Αρ. Νικομάνη - που σε κάθε αγώνα δίνει μεγάλες μάχες – στο 30΄. Στο 35΄οι Μαραθιώτες διαμαρτυρήθηκαν για το οφ σάιντ που καταλόγισε ο επόπτης Μίχος στον Β. Νικομάνη σε επικίνδυνη αντεπίθεση.

Στο Β΄ ημίχρονο δεν έγιναν πολλές και επικίνδυνες φάσεις. Απείλησε η Αναγέννηση με Μίτσουλη και Γ.Μίαρη (Καρσελά), αλλά η αποβολή του τελευταίου στο 85΄για διαμαρτυρία έδωσε τη δυνατότητα στον Φαίακα να πιέσει και να ισοφαρίσει στο 89΄σε 1 – 1 με προβολή του Α. Γούναρη στο δεύτερο δοκάρι. Μάλιστα στο 91΄πλησίασαν στη νίκη, αλλά το καλοτραβηγμένο φάουλ του Κ. Γούναρη κατέληξε άουτ.

Έτσι έμειναν ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς στις 13 Φλεβάρη με την ελπίδα ότι και οι δυο ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκριση σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι προσφέροντας και θέαμα.

Διαιτησία: Θ. Βλάσσης, Βραδής, Μίχος

ΦΑΙΑΞ ΜΑΡΑΘΙΑ (Σπ. Νικομάνης) Μακαντάνης, Κ. Γούναρης, Κοσμάς, Δ. Νικομάνης, Γεωργοπάλης, Β. Νικομα΄νης, Αρ. Νικομάνης, Ν. Σαγιάς, Μπότσης, Α. Γούναρης, Μπράτος. Έπαιξαν και οι: Καστρινός, Αλαμάνος, Ίσερης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ (Σπ. Βλάσσης, Γιαννακόπουλος, Κ. Βλάσσης, Μαραβελάκης, Βάρθης, Γ. Μίαρης (Καρσελά), Θ. Μίαρης, Μίτσουλης, Σουλάνης, Π. Νικομάνης, Χ. Νικομάνης. Έπαιξε και ο Μαράι.