ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στους δρόμους οι Εκπαιδευτικοί για το Σύστημα Διορισμών - 24ωρη απεργία την Παρασκευή


Στους δρόμους οι Εκπαιδευτικοί για το Σύστημα Διορισμών - 24ωρη απεργία την Παρασκευή

Κινηματικός αναβρασμός για την Τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας
Σε κινηματικό αναβρασμό βρίσκεται ο Εκπαιδευτικός κόσμος, μετά την κατάτεση της τροπολογίας στη Βουλή για το νέο σύστημα διορισμών στην Εκπαίδευση για την επόμενη τριετία.

Μέγα πλήθος ανακοινώσεων, διαμαρτυριών και καλεσμάτων για την πανελλαδική κινητοποίηση της Παρασκευής 11/1, στα Προπύλαια, στις 13:00, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.

Τόσο οι δύο Ομοσπονδίες όσο και ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ, πρωτοβουλίες αναπληρωτών, φορείς και πολλά άλλα εκπαιδευτικά σωματεία καλούν σε μαζική συμμετοχή τον κόσμο της Εκπαίδευσης.

Στήριξη στις κινητοποιήσεις των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ εξέδωσε σήμερα και η ΑΔΕΔΥ.

Οι συνδικαλιστικοί φορείς ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Όπως επισημαίνουν ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας».
Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς Υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.

«Μόνιμη δουλειά και όχι ανεργία καλύψτε τις ανάγκες σε όλα τα σχολεία», αποτελεί το κεντρικό σύνθημα των Εκπαιδευτικών, οι οποίοι ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου και τον Αλέξη Τσίπρα.