ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύλληψη 39χρονου στην Κέρκυρα για παιδική πορνογραφίαΣύλληψη 39χρονου στην Κέρκυρα για παιδική πορνογραφία


Ένας 39χρονος Κερκυραίος δημόσιος υπάλληλος συνελήφθη, χθες, Τρίτη 22/1 για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου από άνδρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του, όπου κατασχέθηκαν ο ηλεκτρονικός του υπολογιστής και σκληροί δίσκοι.

Η παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου παγκόσμιο φαινόμενο παίρνει δραματικές διαστάσεις και στη χώρα μας.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον εισαγγελέα. Και σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ πήρε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί και κρατείται. Κατηγορείται για πορνογραφία ανηλίκου (παιδική) μέσω διαδικτύου και για παράσταση ανηλίκων που είναι κακουργήματα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές του Start, ολα ξεκίνησαν όταν μία ανήλικη κάτω των 15 ετών υπήκοος και κάτοικος Ηνωμένων Πολιτειών κατήγγειλε στις Αμερικανικές Αρχές ότι κάποιος την παρενοχλεί σεξουαλικά μέσω διαδικτύου με ένα ελληνικό ψευδώνυμο.

Αμέσως ανέλαβε δράση το FBI το οποίο με τη σειρά του εντόπισε το δράστη και ενημέρωσε την Εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών. Με βούλευμα Εισαγγελέως έγινε άρση απορρήτου από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελλάδας όπου εντόπισαν ακριβώς τα ηλεκτρονικά του ίχνη και χθες μετέβησαν στην Κέρκυρα όπου βρήκαν το δράστη καθώς και το σχετικό υλικό.