ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σήμερα η κηδεία της 8χρονης στα Κανάλια – «Πέταξε το παιδί στον αέρα…»


Σήμερα η κηδεία της 8χρονης  στα Κανάλια – «Πέταξε το παιδί στον αέρα…»


Σπαραγμός στην Κέρκυρα για την 8χρονη Άννα Μαρία
Η 8χρονη μαθήτρια παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα και έχασε τη ζωή της μπροστά στα μάτια της μητέρας της
Τι λέει η ιατροδικαστής για την ταχύτητα των αυτοκινήτων που τη χτύπησαν
Το μεσημέρι της Παρασκευής η κηδεία
Συγκλονισμένη είναι όλη η τοπική κοινωνία της Κέρκυρας, μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Τετάρτη, και είχε ως αποτέλεσμα η 8χρονη Άννα Μαρία,  να χάσει τη ζωή της.

Η 8χρονη παρασύρθηκε από δύο ασυτοκίνητα καθώς πήγαινε στο σχολείο της. Η περιγραφή της μητέρας της συγκλονίζει. «Ακούω ένα βουητό και ένιωσα έναν αέρα. Και με ρίχνει κι εμένα κάτω και το παιδί μου μού το πήρε από το χέρι. Πέταξε ψηλά το παιδί μου και πήγε σε ένα άλλο αυτοκίνητο», τόνισε με δάκρυα στα μάτια η μητέρα.

Ο πατέρας της μικρής αποδίδει το δυστύχημα στην έλλειψη φωτισμού και σηματοδότη αλλά και στην υψηλή ταχύτητα των αυτοκινήτων «Εδώ στο συγκεκριμένο σημείο δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δεν είναι αμαρτία; 8 χρονών το παιδί έφυγε», λέει συγκλονισμένος.

Στον συγκεκριμένο δρόμο το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι τα 30 χιλιόμετρα, ωστόσο, σύμφωνα με την ιατροδικαστή τα τραύματα στο κοριτσάκι δείχνουν ότι τα αυτοκίνητα κινούνταν με αρκετά μεγαλύτερη.

«Από τη στιγμή που έχω τέτοια πλήξη της κοιλιακής χώρας με τέτοια μορφή αντιλαμβάνομαι ότι η ταχύτητα δεν ήταν μικρή. Δεν μπορώ να πω αν ήταν πάνω από 80 ή κάτω από 70 χιλιόμετρα, όμως δεν ήταν 30-40 χλμ», σημείωσε η ιατροδικαστής.

Ο ένας εκ των δύο εμπλεκόμενων οδηγών, μέσω των δικηγόρων του, ανέφερε ότι το παιδί έπεσε στο παρμπρίζ του ήδη σοβαρά τραυματισμένο.

Οι δύο οδηγοί, ένας 44χρονος και ένας 42χρονος, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, όπου διέταξε να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, αλλά όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης την 1η Φεβρουαρίου.

Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από τον Ι.Ν Αγίας Ελένης Καναλίων, στις 15:30.