ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταγγελία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για τη «μάχη» στο Εργατικό Κέντρο


Καταγγελία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας για τη «μάχη» στο Εργατικό Κέντρο

 Ανακοίνωση-καταγγελία του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας


"Εργαζόμενε , Εργαζόμενη,

Διανύουμε μία ακόμη σκληρή περίοδο για την εργατική τάξη. Η ‘’Μεταμνημονιακή Ελλάδα’’ είναι το στρωμένο χαλί στους πολυεθνικούς ομίλους και τους επιχειρηματικούς κολοσσούς για να διαβούν το δρόμο της  ανάπτυξης και της κερδοφορίας τους, πατώντας πάνω στα συντρίμμια της εργατικής τάξης και τα αποκαΐδια των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που είχαν απομείνει .

 Το χαλί για να διαβούν τα αρπαχτικά έστρωσαν στην πατρίδα μας:

-Οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρέτησαν την Ε.Ε. το ΔΝΤ και τα μνημόνια τους, με κορυφαία την συνεισφορά του ΣΥΡΙΖΑ που εκτέλεσε εν ψυχρώ την ελπίδα του λαού για πολιτική αντίσταση.

-Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που φρόντισε να εκφυλίσει το εργατικό κίνημα συναινώντας στην πολιτική γραμμή της κυρίαρχης εξουσίας, υπονομεύοντας την οργάνωση των εργαζομένων και πολεμώντας ευθέως το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

-Οι μηχανισμοί και οι θεσμοί του αστικού κράτους , δικαιοσύνη, δυνάμεις καταστολής  , μέσα μαζικής προπαγάνδας και άλλοι.

Το οικονομικό κατεστημένο , οι πολιτικές και θεσμικές του προεκτάσεις δίνουν λυσσαλέα  μάχη σε όλα τα επίπεδα , για να περάσουν την κυρίαρχη πολιτική. Παρεμβαίνουν παντού μέχρι και στο τελευταίο θεσμό οργάνωσης της κοινωνίας, με στόχο να διατηρήσουν την εξουσία τους , να αποκοιμίσουν τον λαό και να εξασφαλίσουν την ανοχή ή την υποτέλεια του . Να τσακίσουν κάθε προσπάθεια αντίστασης στην λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων. Στην Κέρκυρα , στην καρδιά της βασικής οικονομικής δραστηριότητας , τον τουρισμό, εκεί που κάνουν ‘’πάρτυ’’ οι μονοπωλιακοί όμιλοι , ένας θύλακας λαϊκής αντίστασης το Συνδικάτο των ξενοδοχοϋπαλλήλων αμφισβητεί το ‘’δικαίωμα’’ των μονοπωλίων και των ντόπιων συνεργατών τους να μετατρέψουν το ευλογημένο αυτό νησί σε ‘’ Οίκο ανοχής’’ των πλουτοκρατών. Το ‘’θράσος ‘’ αυτό των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας,  να ζητά την εφαρμογή των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων , την έγκαιρη και ορθή καταβολή του νόμιμου μισθού πείνας , να αγωνίζεται  για να χουν εργασία με δικαιώματα οι εργαζόμενοι του νησιού, να μην γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης ντόπιοι και ξένοι εργατοϋπάλληλοι,  να μένουν στον τόπο μας τα εισοδήματα απ τον πλούτο της τουριστικής οικονομίας , αποτελεί θανάσιμο αμάρτημα και κυρίως ‘’καρφί στο μάτι΄΄ των μεγαλοεπιχειρηματικών συμφερόντων και των κολαούζων τους . Ενοχλούνται γιατί  παλεύουμε σε ταξική κατεύθυνση , έχουμε μελετήσει το τοπίο , αντιστεκόμαστε και οργανώνουμε τους εργαζόμενους μεθοδικά και αποτελεσματικά, χωρίς να περιοριζόμαστε σε άγονους και ακίνδυνους αφορισμούς. Γι αυτό ξεχειλίζουν από μίσος για το σωματείο μας και τα στελέχη του οι γνωστοί σφετεριστές του πλούτου στο νησί. Γι αυτό τα όργανα τους χύνουν δηλητήριο .

Ποιος δεν έχει ακούσει ότι :

 ‘’ Κλείνουμε ξενοδοχεία’’, ‘’καταστρέφουμε τον τουρισμό ‘’ , ‘’ στήνουμε συνδικαλιστικές και πολιτικές καριέρες’’, ‘’χάνουν οι εργαζόμενοι την δουλειά τους , εξαιτίας μας ‘’ για να μην αναφέρουμε και την σχετική χυδαιολογία περί τεμπέληδων , τραμπούκων, εκβιαστών κ.α καλολογικά στοιχεία που συνοδεύουν την ‘’ευγενή ‘’προπαγάνδα τους .

Γι αυτό οι αστικοί θεσμοί παρεμποδίζουν με κάθε τρόπο την δράση μας, αρνούνται τον ελεγκτικό τους ρόλο, καθυστερούν ή ακόμη και μεροληπτούν υπέρ των εργοδοτών.

 Γι αυτό αρνούνται ή καθυστερούν να μας δώσουν στοιχεία που δικαιούμαστε απ το νόμο να λάβουμε, για να αποκαλύψουμε παρανομίες , να στοιχειοθετήσουμε την υπονόμευση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αλλοίωση της βούλησης τους.

Γι αυτό εργοδότες , δικαστικοί αντιπρόσωποι , εργοδοτικά πολιτικά κόμματα, θεσμικοί και εξωθεσμικοί παράγοντες, δικαιοσύνη , βάζουν το χεράκι τους για να οικοδομήσουν κάθε τρία χρόνια ένα νόθο συσχετισμό δυνάμεων στο Εργατικό Κέντρο, ώστε η ‘’μόλυνση’’ των ξενοδοχοϋπαλλήλων να μην επεκταθεί και στους  υπόλοιπους κλάδους των εργαζομένων και σηκώσουν κεφάλι.

ΚΑΙ ΑΝ ΛΕΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΣ ΜΑΣ  ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ:

1.Από ποιο νόμο και από ποια νομολογία προβλέπεται η συμμετοχή συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο; Οι συνταξιούχοι έχουν 8 απ τους 80 συνολικά αντιπροσώπους του Εργατικού Κέντρου . Μόνο στην Κέρκυρα γίνεται αυτό ,κατά παράβαση του νόμου και των ομόφωνων αποφάσεων της ΓΣΕΕ που απέκλεισε  τον αντιπρόσωπο της Κέρκυρας απ το προηγούμενο συνέδριο της , διότι ήταν εκλεγμένος από συνταξιούχους αντιπροσώπους .

2.Πως ένα σωματείο Φορτοεκφορτωτών Θαλάσσης που έχει ένα εργαζόμενο στο λιμάνι βγάζει έναν αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο; .

3.Πως ένα σωματείο Αποκλειστικών Νοσοκόμων που σύμφωνα με το ΙΚΑ μετά από Εισαγγελική παραγγελία κανένα απ το μέλη του δεν είναι αποκλειστική νοσοκόμα , εκλέγει έναν αντιπρόσωπο στο Εργατικό Κέντρο;.

4.Με ποιο δικαίωμα συμμετέχει ως αντιπρόσωπος στο Εργατικό Κέντρο ιδιοκτήτης (!!!) Ταξί  ο οποίος μετά την αποκάλυψη κάνει εικονική πρόσληψη ως οδηγός στο Ταξί μέλους της διοίκησης του σωματείου του με ημερομηνία πρόσληψης την ημέρα των εκλογών στο Εργατικό Κέντρο  (1/4/16);

5.Απο ποιο νόμο προβλέπεται ότι το IKOS μπορεί να ιδρύει επιχειρησιακό σωματείο (!!!) όχι σε μία επιχείρηση ( ένα ΑΦΜ) αλλά σε πέντε επιχειρήσεις ,με πέντε διαφορετικά ΑΦΜ, που λειτουργούν σε δύο νομούς και να εκλέγει οκτώ αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο , χωρίς να προκύπτει ακόμη και από το πρακτικό η  εκλογή αντιπροσώπων.

6.Από ποιο νόμο προβλέπεται ότι μπορούν οι εργαζόμενοι να εγγραφούν ως μέλη σε δύο ή περισσότερα  κλαδικά σωματεία ; Ποιος νόμος , νομολογία ή κανόνας του συνδικαλιστικού κινήματος , επιτρέπει σε σωματείο να εγγράψει μέλη του εργαζόμενους  κλάδου που έχει σωματείο 82 χρόνων και  είναι το μεγαλύτερο και το αντιπροσωπευτικότερο στο νομό;.

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ εξαίρεση του νόμου, της νομολογίας και των κανόνων του συνδικαλιστικού κινήματος το Σωματείο Επισιτισμού Τουρισμού και να του δοθεί το δικαίωμα εγγραφής σε Εργατικό Κέντρο και Ομοσπονδία;.

7.Με ποιο δικαίωμα παραμένει αντιπρόσωπος επιχειρησιακού σωματείου κάποιος που εδώ και ένα χρόνο έχει αποχωρήσει απ την επιχείρηση , λόγω συνταξιοδότησης,(δεν εργάστηκε το 2018) συνεπώς έχει απολέσει την ιδιότητα του μέλους του επιχειρησιακού σωματείου; Την ίδια ώρα αυτός κρατά στα χέρια του όλα τα πρακτικά του Εργατικού Κέντρου.

8.Με ποιο δικαίωμα αρνούνται να δώσουν πρόσκληση για την Συνέλευση στους νόμιμα εκλεγμένους  αντιπροσώπους των σωματείων: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ , ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY,  ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA ,ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED. Πως τολμάνε να απειλούν με αποκλεισμό από το Εργατικό Κέντρο   το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων στο νησί που έχει σχεδόν  τους μισούς ψηφίσαντες για το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας; Ο κατάλογος των παρανομιών και των προκλήσεων είναι τόσο μακρύς όσο και ο αριθμός των σωματείων που συγκροτούν την ψευδεπίγραφη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου. Περίπου 20 απ τα 35 σωματεία της  δύναμης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας είναι άφαντα . Ακόμη κι αυτά  που έχουν κάνει νομότυπες διαδικασίες δεν γνωρίζει κανείς τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο , κανείς δεν έχει διαβάσει μία ανακοίνωση τους, δεν έχει ακούσει για κάποια ενέργεια τους, δεν έχουν καμμία παρέμβαση στους χώρους δουλειάς που εκπροσωπούν, παρ ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Είναι σωματεία που έχουν στηθεί αποκλειστικά με έναν σκοπό , την εκλογή αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο και την διασφάλιση του συσχετισμού δύναμης.

Εργαζόμενε , Εργαζόμενη,

Η ‘’ μεταμνημονιακή Ελλάδα ‘’ δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες περιόδους . Δεν έστησαν όλη αυτή την φάμπρικα των μνημονίων για να ‘’σώσουν ‘’ την οικονομία της χώρας . Καλλιεργούν το έδαφος για να επενδύσουν οι πολυεθνικοί κολοσσοί τα λιμνάζοντα  κεφάλαια τους με αποικιοκρατικούς όρους . Οι όροι αυτοί είναι η ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πόρων , η ανεξέλεγκτη επιχειρηματική δράση , η φοροαπαλλαγές και οι επιδοτήσεις για τους μεγαλοκαρχαρίες,   η καταστροφή της μικρής επιχείρησης και η εφαρμογή εργασιακών συνθηκών δουλείας.

Θα πλουτίζουν αυτοί στήνοντας παλάτια στην Κέρκυρα και εμείς θα ζούμε στην φτώχεια και την εξαθλίωση;

Θα αναγκάσουνε τα παιδιά μας να μεταναστεύσουν; Να πάνε που;

                                                                  ΄Η

Θα οργανώσουμε ενιαία εργατική και λαϊκή πάλη αντίστασης για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία και την ζωή;

Η μάχη του Εργατικού Κέντρου απαντά στα παραπάνω ερωτήματα . Δεν είναι μάχη προσώπων , ούτε κομματικών συσχετισμών για το θεαθήναι.

Θα επικρατήσει η γραμμή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και η οργάνωση των εργαζομένων στα πρότυπα των ξενοδοχοϋπαλλήλων με στόχο  την ισχυροποίηση της θέσης των εργαζομένων, την απόκρουση των επιθέσεων και το άνοιγμα της προοπτικής για απόσπαση δικαιωμάτων υπέρ τους ;

                                                                     Ή

Θα  επικρατήσει η νόθευση της βούλησης των εργαζομένων με διαιώνιση της κυριαρχίας στο Εργατικό Κέντρο των εκλεχτών των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών κύκλων του νησιού που θα υπονομεύουν το ταξικό κίνημα, θα αποπροσανατολίζουν  και θα αποσυσπειρώνουν τους εργαζόμενους προς όφελος των πλουτοκρατών;

Την απάντηση θα την δώσουν οι εργαζόμενοι παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους, σταματώντας τη νοθεία και επιβάλλοντας την γνήσια βούληση τους στην οργάνωση του συνδικαλιστικού κινήματος,  αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα ο καθένας την ευθύνη της επιλογής του".

                                                                                                     Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ