ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας


Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας

Κάλεσμα συμμετοχής των μελών του απευθύνει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΙΚΑ Κέρκυρας για την Παρασκευή 1 Φλεβάρη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο επισημαίνοντας την ανάγκη δημιουργίας κοινού μετώπου με στόχο τη διεκδίκηση κεκτημένων που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Η ανακοίνωση


«Οι κυβερνήσεις που χειρίστηκαν την κρίση και ψήφισαν τα μνημόνια, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, δεν αρκέστηκαν στο ότι μέχρι σήμερα έχουν κατακρεουργήσει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μας, έχουν αφαιρέσει τα δώρα μας, έχουν περικόψει το ΕΚΑΣ. Δεν τους έφτασε που μας αποκλείουν από την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που μας φόρτωσαν με ανυπέρβλητα φορολογικά βάρη και ΕΝΦΙΑ, που κατάργησαν όποια κοινωνική παροχή κατακτήσαμε. Δεν τους έφτασαν ούτε τα δισεκατομμύρια που “κούρεψαν” και άρπαξαν από τα ταμεία μας για λογαριασμό των τραπεζών και των επιχειρηματιών για την αιματοβαμμένη τους ανάπτυξη.

Ειδικά τώρα, με το νόμο Κατρούγκαλου έρχονται να μας ισοπεδώσουν. Η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αφού έχει συμφωνήσει με τους δανειστές σε νέες θανατηφόρες περικοπές σε ό,τι έχει απομείνει από τις πενιχρές συντάξεις μας. Η εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς σημαίνει νέες περικοπές στις υπάρχουσες συντάξεις μας, έως και 30%. Έχουν συμφωνήσει σε νέα μείωση του αφορολόγητου, το οποίο σημαίνει νέες περικοπές επάνω στα περικομμένα, έχουν συμφωνήσει και στην εφαρμογή του αυτόματου κόφτη. Γι’ αυτό οφείλουμε να βάλουμε φραγμό με την οργάνωση και τoν αγώνα.ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:Ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών που εκλάπησαν από τα ασφαλιστικά ταμεία
Καταβολή 13 και 14 σύνταξης και των αναδρομικών σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ
Επαναφορά του ΕΚΑΣ.
Κατάργηση του ποσοστού για τον ΕΟΠΥ που επιβλήθηκε και στην επικουρική.
Απαιτούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου και ειδικά για τις συντάξεις  χηρείας.
Επιστροφή όλων των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών για την υγεία.
Ζητάμε μισθούς 751 ευρώ για τους εργαζόμενους  και Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με μισθό που θα ικανοποιήσει  τις ανάγκες των εργαζομένων.
Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
Δίνουμε όλοι μαζί την μάχη. Μένουμε στον δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική αδιάκοπη μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών μας, της εργατικής- λαϊκής οικογένειας. Δεν δείχνουμε καμιά ανοχή στα δυσβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης. Δεν αφήνουμε να μας νικήσει η αδιαφορία, η απάθεια, η απογοήτευση, ο φόβος. Δεν απαλλάσσουμε καμία κυβέρνηση από την ευθύνη της, καθώς ευθύνη έχουν όλα τα κόμματα που ψήφισαν το πρώτο, δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τον αγώνα και σας καλούμε να πάρετε μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις του σωματείου μας και της ομοσπονδίας συνταξιούχων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα με σκοπό την αποτροπή της εφαρμογής των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων και περικοπών που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση.

Καλούμε όλους τους Συνταξιούχους να συμμετέχουν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που θα γίνει την 1 Φλεβάρη ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 το πρωί στην αίθουσα συνελεύσεων του  Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας».