ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δράση πολιτών για την αδικοχαμένη Άννα – Μαρία και για οδική ασφάλεια (Φωτό – Βίντεο)Δράση πολιτών για την αδικοχαμένη Άννα – Μαρία και για οδική ασφάλεια (Φωτό – Βίντεο)

Με ανεξίτηλα χαραγμένο στη μνήμη όλων το όνομα της οκτάχρονης Άννας Μαρίας, που έχασε τη ζωή της στην άσφαλτο πριν από μία βδομάδα μια ομάδα πολιτών διοργάνωσε δράση δρόμου οδικής ασφάλειας υπενθυμίζοντας την ανεκτίμητη αξία της ζωής σε όλους, πεζούς και οδηγούς,
Η συγκέντρωση έγινε στο 4ο χλμ Εθν. Λευκίμμης, έξω από το Ειδικό σχολείο, στο σημείο ακριβώς που έχασε τη ζωή του τόσο άδικα το οκτάχρονο αγγελούδι, η Άννα-Μαρία, πριν από 10 μέρες.

Μικρά παιδιά, γονείς και πολίτες μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια ενώ συμβολικά έκλεισαν την διάβαση όπου περνούσαν παιδάκια θέλοντας να δείξουν ότι όλοι πρέπει να μην παραβιάζουμε τον ΚΟΚ.


Τραγική φιγούρα η μητέρα της Άννας Μαρίας η οποία ήρθε στο σημείο για λίγα λεπτά.

Συμμετείχαν πολλοί γονείς και παιδιά που κρατούσαν πλακάτ με μηνύματα όπως «Όχι άλλο αίμα στην άσφαλτο», «Κόψε ταχύτητα, όχι τη ζωή», «Να λειτουργήσει το πάρκο κυκόφοριακής αγωγής», «Τροχονόμους και κυκλοφοριακό έλεγχο».. Έλαμψαν δια της απουσίας τους οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλοι όσοι με τις πράξεις ή τις παραλείψεις τους άφησαν το δρόμο να γίνει τόσο επικίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια.
Γιατί χρειάζεται να τονίσουμε ότι ένοχοι είναι οι αρμόδιοι που ανέχονται και ενέχονται για την απελπιστική κατάσταση του οδικού μας δικτύου, τον ανύπαρκτο – σχεδόν φωτισμό, την ελλιπή σήμανση, την άθλια εικόνα των πεζοδρομίων που αποτελούν κομμάτια του μίζερου παζλ της Κέρκυρας


ΠΗΓΗ: Στοιχεία από το ρεπορτάζ των corfutvnews.gr & enimerosi.com