ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η απελευθέρωση της Λευκίμμης αναβάλλεται! - Τα ΜΑΤ … φεύγουν, αλλά … έρχονται!Τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη … φεύγουν, αλλά … έρχονται!

Αναβάλλεται, όπως  φαίνεται η απελευθέρωση της Λευκίμμης από τις δυνάμεις της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Ένα θέατρο του παραλόγου έχει στηθεί γύρω από την κατεχόμενη εδώ και έξι μήνες Λευκίμμη, ένα σοβαρότατο θέμα που έχει βάλει στον γύψο βασικά δικαιώματα και ελευθερίες με την ενοχή και ανοχή όλων των δυνάμεων του πολιτικού συστήματος και της πλειονότητας των ΜΜΕ.

Χθες, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου, η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, ανακοίνωσε για δεύτερη φορά ότι μέχρι το τέλος του μήνα οι αστυνομικές δυνάμεις θα έχουν αποσυρθεί από τη Λευκίμμη.

Ωστόσο, στις 13:30 ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. καλεί με διαταγή του, η οποία απεστάλη σε όλες τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας, όσους αστυνομικούς επιθυμούν ν’ αποσπαστούν για διάστημα τριών μηνών στη Λευκίμμη -ως ενισχυτική δύναμη- με όλα τα έξοδα, φυσικά, να βαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο.
Αυτό σημαίνει ότι οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και τα ΜΑΤ μένουν ώσπου να … φύγουν!

Αυτό ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Νίκος Μποζίκης μιλώντας στο Corfutv.

Ο κ. Μποζίκης επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι: «Η Υπουργός μας είπε ότι δεν χρειάζεται να προβεί η ΠΟΑΣΥ σε κινητοποιήσεις καθώς τέλος του μήνα αποχωρούν οι αστυνομικές δυνάμεις. Από εκεί και πέρα λίγη ώρα αργότερα βλέπουμε μία διαταγή από τον Αρχηγό όπου ζητά από όλες τις υπηρεσίες της Ελλάδος Αστυνομικοί κάτω από 40 ετών οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί σε θέματά που αφορούν σύσταση διμοιριών υποστήριξης να δηλώσουν αιτήματα για υποστήριξη στην Κέρκυρα με έξοδα δημοσίου.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι το θέμα έχει δύο διαστάσεις. Η μια καθαρά αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα που πρέπει να στηρίξω τους συνάδελφους μας για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί και κυρίως ότι το αντικείμενο δεν αρμόζει στην ιδιότητα μας. Η δεύτερη διάσταση του θέματος είναι ότι έχω υποχρέωση να προστατέψω το δημόσιο συμφέρον και τώρα έχουν δαπανηθεί πάνω από 4 εκ ευρω που λείπουν από την Παιδεία και την Υγεία. Πρέπει να λογοδοτήσουν αυτοί οι άνθρωποι πραγματικά. Ντρέπομαι που η Κέρκυρα του πολιτισμού γιατί δεν παράγει πολιτισμό με τέτοιες συμπεριφορές».