ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Έπεσε κομμάτι του δρόμου στου Μπούκαρι (Φωτό)


Έπεσε κομμάτι του δρόμου στου Μπούκαρι (Φωτό)

Ήταν στραβό το κλήμα, το ΄φαγε και ο γαϊδαρος. Ή αν θέλετε ήταν που ήταν άθλιο το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας με τον θάνατο να καραδοκεί σε ένα σωρό σημεία και άνθρωποι να χάνονται σαν το σκυλί στ΄ αμπέλι, ήρθαν και το αποτελείωσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών. Με αποτέλεσμα να πέφτουν οι δρόμοι ο ένας μετά τον άλλο.

Σύμφωνα με ρeπορτάζ του corfutvnews.gr, από όπου και οι φωτό μετά τον δρόμο στον Κάτω Γαρούνα και τον δρόμο στους Καλαφατιώνες ήρθε η σειρά του δρόμου στην περιοχή Μπούκαρη.

Να θυμίσουμε ως argyrades.gr ότι:
 Ένα από τα πιο σοβαρά  προβλήματα της Κέρκυρας είναι το άθλιο οδικό της δίκτυο. Δρόμοι στενοί, μετά βίας χωράνε δυο αυτοκίνητα, κακής ποιότητας άσφαλτος, δρόμοι γεμάτοι  λακκούβες που παραμένουν για μέρες ανοιχτές με αποτέλεσμα  να γίνονται συχνά τροχαία ατυχήματα με υλικές ζημιές και όχι μόνο, καθιζήσεις σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου (περιοχή  Ακροκέφαλο  στο Τεμπλόνι, στο δρόμο της Γλυφάδας, στα Σφακερά, στον Ποταμό, στην Άφρα κ.α.).

Μελέτη που εκπόνησε η Εγνατία Οδός Α.Ε. για το Εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο όλης  της  χώρας καταγράφει περίπου 7.000 επικίνδυνα σημεία σε 4.500 χλμ εθνικού και 10.000 χλμ επαρχιακού δικτύου. Στα νησιά του Ιονίου καταγράφονται 455 επικίνδυνα σημεία. Από αυτά τα 117 στο νησί της Κέρκυρας. Αυτό το άθλιο οδικό δίκτυο την καλοκαιρινή περίοδο  επιβαρύνεται με χιλιάδες επιπλέον ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, μηχανάκια, γουρούνες, αφού στους έξι μήνες της τουριστικής περιόδου περνάνε από το νησί περίπου ένα εκατομμύριο τουρίστες. Παρ’ όλα αυτά και παρ’ όλες τις υποσχέσεις των αρμοδίων το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας παραμένει ένα από τα χειρότερα της χώρας.