ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αθλιότητες και απαγορεύσεις καταγγέλλουν φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου


Αθλιότητες και απαγορεύσεις καταγγέλλουν φοιτητές του Ιόνιου Πανεπιστημίου


Απαγορεύσεις και άθλιες συνθήκες διαβίωσης στα ξενοδοχεία που τους στεγάζουν ως φοιτητική εστία, καταγγέλλει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (Μ.Α.Σ).

Η ανακοίνωση:

«Τελείως ξεδιάντροπα, η φοιτητική μέριμνα, η διοίκηση του Πανεπιστημίου κάνει ότι χατίρι της ζητήσουν οι ξενοδόχοι σε βάρος μας. Έτσι, στον κανονισμό που έχει υπογραφεί ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ξενοδοχείο ΑΣΤΕΡΑΚΙ, προκειμένου να στεγαστούν φοιτητές εκεί, απαγορεύεται:
Να μαγειρεύουν οι φοιτητές,
Να μας επισκέπτονται άνθρωποι μας παρά μόνο κάποιες ώρες της ημέρας,
Να ανεβάσουμε τους βαθμούς του κλιματιστικού πάνω από τους 24, την στιγμή που απαγορεύεται να έχουμε κάποιο άλλο μέσο θέρμανσης.
Ζεστό νερό και θέρμανση όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο στο περιθώριο των 8-10 ωρών το βράδυ!
Όλη την υπόλοιπη μέρα δηλαδή, ας μείνουμε χωρίς θέρμανση, χωρίς ζεστό νερό για μπάνιο! Όμως, επειδή προφανώς το ξενοδοχείο δεν παίζει με τα κέρδη που θα γλιτώσει με αυτούς τους κανονισμούς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έχει τοποθετηθεί μετρητή ρεύματος σε κάθε δωμάτιο, ώστε να φαίνεται ποιος φοιτητής άναψε το κλιματιστικό κάποια άλλη ώρα της ημέρας, ή χρησιμοποίησε για λίγο παραπάνω το κουζινάκι!

Και για να του «βάλουν μυαλό» τον τιμωρούν με διακοπή ρεύματος για 24 ώρες!
Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο έχει ιστορικό στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Πριν ανακοινωθεί η πρώτη λίστα (από τις 3) με τους «τυχερούς» φοιτητές που θα διέμεναν στα συμβεβλημένα ξενοδοχεία και στην φοιτητική εστία, ο ξενοδόχος υποχρέωσε τους προηγούμενους φοιτητές, που με απόφαση της φοιτητικής μέριμνας τους είχαν διακόψει την στέγαση, να πληρώσουν 10 ευρώ την βραδιά!»