ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Αποχωρούν οι αστυνομικοί που «φρουρούσαν» τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Αναμονή για νέο επιχειρησιακό σχέδιο
Αποχωρούν οι αστυνομικοί που «φρουρούσαν» τον ΧΥΤΑ Λευκίμμης – Αναμονή για νέο επιχειρησιακό σχέδιο

Αποχωρούν από την Κέρκυρα οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν διατεθεί από άλλες περιοχές της χώρας, λόγω της έντασης που είχε δημιουργθεί με τους κατοίκους για τη λειτουργία των ΧΥΤΑ.
Η αστυνομία είχε στείλει εκτάκτως ενισχύσεις από άλλες υπηρεσίες της χώρας, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή μεταφορά των απορριμάτων από τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης.

Κι αυτό γιατί κάτοικοι αντιδρούσαν, προσπαθώντας με οποιονδήποτε τρόπο να μπλοκάρουν τα απορριματοφόρα με τα σκουπίδια. Ωστόσο έχει εξαγγελθεί νέο επιχειρησιακό σχέδιο και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης της αστυνομοκρατίας στη Λευκίμμη με δεδομένη την αντίθεση των κατοίκων στη λειτουργία του ΧΥΤΑ στην οποία εμμένει Δήμος –Περιφέρεια και Κυβέρνηση

Αναλυτικά το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ

«Ανακοινώνεται ότι, ύστερα από δέσμευση της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, από την προσεχή Δευτέρα 04-02-2019, αποδεσμεύονται οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθεντο από διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες της χώρας, για την ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας.

Οι συγκεκριμένες δυνάμεις από 26-06-2018, απασχολούνταν στη λήψη αστυνομικών μέτρων για την ομαλή μεταφορά απορριμμάτων από το Χ.Υ.Τ.Α. Τεμπλονίου στον Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης».