ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Γιάννης Καντιώτης: Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων!Γιάννης Καντιώτης: Παγκόσμιος πρωταθλητής Εφήβων στο kick boxing!

Ο Γιάννης Καντιώτης αθλητής με αργυραδίτική ρίζα, γιος του Κυριάκου και της Βούλας Λιούμπα (εγγονός του Κωσταντίνου Λιούμπα (Νταντή)  και της Ελένης) έχει πολλές και μεγάλες επιτυχίες, όχι μόνο εντός συνόρων, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Τον Σεπτέμβριο του 2018 κατακτά την κορυφή του κόσμου συμμετέχοντας με την εθνική ομάδα στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο JESSOLO της Ιταλίας κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση ανεβάζοντας την Ελλάδα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου των νικητών στην κατηγορία των -74kg εφήβων.

Μια μεγάλη επιτυχία που δεν έπεσε από τον ουρανό, αλλά ήταν αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης πορείας με πολύ κόπο, πολλές στερήσεις ως παιδί και ως έφηβος. Σε αυτή την πορεία καταξίωσης σημαντικό ρόλο έπαιξε η οικογένειά του. Αξίζει να αναφερθούμε σε αυτή την πορεία σημειώνοντας πως ο Γιάννης ξεχωρίζει όχι μόνο για τις αθλητικές επιδόσεις του, αλλά και για το ήθος του. Αυτές οι επιτυχίες αξίζει να προβάλλονται για να λειτουργούν ως κίνητρο για τα παιδιά και τους νέους σε μια εποχή ισοπέδωσης αξιών και  έλλειψης θετικών προτύπων.
Ο Γιάννης από την ηλικία των έξι ετών άρχισε να ασχολείται με το kung fu ( fu jo pai ) και το 2012 με το kick boxing σημειώνοντας αμέσως τις πρώτες επιτυχίες με μετάλλια σε ελληνικά πρωταθλήματα.  Το 2013 ξεπερνά τα όρια της Ελλάδας συμμετέχοντας για πρώτη φορά στο διεθνές πρωτάθλημα του BEST FIGHTER στο RIMINI της Ιταλίας αποκτώντας τις πρώτες εμπειρίες των μεγάλων διεθνών πρωταθλημάτων.

Ακολούθησαν πολλά ελληνικά πρωταθλήματα με διακρίσεις και μετάλλια για να έρθει το δεύτερο ευρωπαϊκό ταξίδι το  2014 στο POINT FIHGTEN  του Μιλάνο στην Ιταλία, όπου έρχεται η πρώτη διεθνής διάκριση με το χρυσό μετάλλιο στην  ηλικία 13 -15 -42κιλα παίδων!

Οι επιτυχίες στην Ελλάδα συνεχίζονται για να έρθει η χρονιά ορόσημο στην αθλητική του διαδρομή, το 2015, με την πρώτη συμμετοχή στο πανευρωπαίκό πρωτάθλημα του SAN EBASTIAN στην ΙΣΠΑΝΙΑ όπου κατακτά την 3η θέση στην κατηγορία 13 -15   -57κιλά(!) και την 3η θέση στο ομαδικό των παίδων!

          Οι διακρίσεις εντός συνόρων συνεχίζονται με την κατάκτηση της 1ης  θέσης στο πανελλήνιο του 2016. Συνεχίζονται παράλληλα και οι διεθνείς επιτυχίες το 2016 με την κατάκτηση της 1ης θέσης στο κορυφαίο διεθνές πρωτάθλημα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας! Επίσης 1η θέση στο διεθνές πρωτάθλημα HUNGARIAN WORLD CUP στην Βουδαπέστη το2017! Το 2017 έκλεισε με την 1η θέση στο πανελλήνιο πρωταθλημα στα -74kg
To 2018 είναι η χρονιά της καταξίωσης και της … εκτόξευσης, αφού τον Φεβρουαριο κατακτά την !η θεση στο tag team στο διεθνές πρωτάθλημα Athens Callenge με τον συναθλητή του Αναστάση Κοροβέση. Ακολουθεί το παγκόσμιο τουρνουά AUSTRIAN CLASSIC τον Απρίλιο στο Ινσμπουρκ της Αυστρίας, όπου παίρνει τη ζώνη και την 1η θέση στην κατηγορία του – 74kg εφηβων  και 2η στο ομαδικό. Τον Σεπτέμβριο του 2018 κατακτά την κορυφή του κόσμου, όπως αναφέραμε,  στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο JESSOLO ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο και την 1η θέση!

ΥΓ Το www.argyrades.gr συγχαίρει τον Γιάννη Καντιώτη και του εύχεται να είναι πάντα καλά και να καμαρώνουμε, μαζί με την οικογένειά του, για τις επιτυχίες του!

.