ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συνέλευση των Τοπικών Επιτροπών Ιονίων Νήσων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Μαζικό Κίνημα Αντίστασης Ανατροπή


Συνέλευση των Τοπικών Επιτροπών Ιονίων Νήσων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Μαζικό Κίνημα Αντίστασης Ανατροπή

Από τη  Συνέλευση των Τοπικών Επιτροπών Ιονίων Νήσων της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: 

«Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκε κοινή συνέλευση των τοπικών επιτροπών Ιονίων Νήσων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Λευκάδα, με αντικείμενο το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις περιφέρειες, την αναγκαιότητα να αναδειχθεί ο βαθιά αντιδραστικός χαρακτήρας του και να δοθεί μια απάντηση σε αυτό από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων, των ανέργων και των λαϊκών τάξεων.

Ο «Κλεισθένης Ι» επιφέρει σημαντικές θεσμικές αλλαγές που στοχεύουν στην «αποτελεσματικότερη και ταχύτερη» πρόσδεση των περιφερειών με τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τους σχεδιασμούς τους. Αποτελώντας συνέχεια και «εκσυγχρονισμό» όσων εφαρμόστηκαν με τον «Καποδίστρια» και τον «Καλλικράτη», οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις του Κλεισθένη Ι στοχεύουν στο βάθεμα του ρόλου των περιφερειών ως τοπικού κράτους και επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής, της φορομπηξίας, των ιδιωτικοποιήσεων και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του κεφαλαίου και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Το τοπικό αστικό κράτος θωρακίζεται, ώστε να είναι ακόμα πιο εχθρικό σε βάρος των εργαζομένων και ταυτόχρονα να αποτελεί ευνοϊκό τοπικό πεδίο αναπαραγωγής του κεφαλαίου.

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α επιδιώκουμε να συμβάλουμε στη συγκρότηση ενός μαζικού κινήματος διεκδίκησης, αντίστασης, ρήξης και ανατροπής αναδεικνύοντας τον ταξικό, αντιλαϊκό χαρακτήρα των περιφερειών, που καμιά σχέση δεν έχει με την έννοια της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το αντιδραστικό πλαίσιο λειτουργίας τους, που έχει θεσμοθετηθεί σταδιακά εδώ και δεκαετίες, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τις επιταγές της ΕΕ και της ολιγαρχίας του πλούτου.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι εργαζόμενοι χρειάζεται να αντιτάξουν τη ταξική αγωνιστική τους ενότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, να συμβάλλουν σε μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση σε όλα τα Ιόνια Νησιά για την ανατροπή της πολιτικής κυβερνήσεων-περιφερειών-δήμων-Ε.Ε-κεφαλαίου, για τη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής σε όλα τα νησιά.

Ως ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α προτάσσουμε ένα διαφορετικό πλαίσιο, με γνώμονα τα σύγχρονα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα και την ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας παλεύοντας εντός, εκτός και εναντίον των κυρίαρχων σχεδιασμών για όλα τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνική πλειοψηφία, κόντρα στις αυταπάτες και τις διαχειριστικές λογικές.
Το δίλημμα για εμάς είναι: Με την καπιταλιστική βαρβαρότητα, όπου και οι πιο ζωτικές δραστηριότητες και ανάγκες μας (νερό, τρόφιμα, ενέργεια, διαχείριση απορριμμάτων, υγεία, εργασία, μόρφωση, ελεύθερος χώρος, αναψυχή, διασκέδαση κλπ.) θα είναι εμπορεύματα ή με το ανατρεπτικό κίνημα εργαζομένων, αγροτοκτηνοτρόφων και επαγγελματιών στα όρια της φτώχιας, νεολαίας και ανέργων για την ανατροπή της επίθεσης, για μια ανθρώπινη, αξιοπρεπή, ελεύθερη διαβίωση στις πόλεις και στα χωριά μας.

Στηρίζουμε ολόψυχα, ξανά μαζί με τον κόσμο του αγώνα, της αλληλεγγύης και των διεκδικητικών κινημάτων, μια δυναμική, μετωπική επανεκκίνηση της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ στα ΙONIA που μας ανήκουν, για μια ζωή που μας αξίζει, με τελικό στόχο το πέρασμα του κοινωνικού πλούτου και της λήψης των αποφάσεων στα χέρια του εργαζόμενου λαού».