ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Η Φαιάκων Ωδή ενθουσίασε στην επιτυχημένη εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γρηγόριο Ξενόπουλο του Συνδέσμου Φιλολόγων ΠειραιάΗ Φαιάκων Ωδή ενθουσίασε στην επιτυχημένη εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γρηγόριο Ξενόπουλο του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά

Μια επιτυχημένη εκδήλωση - - αφιέρωμα στον Γρηγόριο Ξενόπουλο πραγματοποιήθηκε, χθες, Τετάρτη 23 στην Ελληνογαλλική  Σχολή Πειραιά  JEANNE D’ARC με έντονο κερκυραϊκό χρώμα. Η χορωδία της ΟΣΚΑ Φαιάκων Ωδή συμμετείχε και με τον μαέστρο Γιάννη Θεοδωρόπουλο ενθουσίασε το κοινό με κερκυραϊκά - επτανησιακά τραγούδια συμβάλλοντας σε μια επιτυχημένη εκδήλωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Πειραιά με πολυπληθές κοινό.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλία της Αικατερίνης Ναούμ – Γιάνναρου, προέδρου του Σ.Φ.Π., τ. Λυκειάρχη για τη ζωή και το έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου.
Εισηγήσεις ακολούθησαν από τη Μαρία Κ. Πεσκετζή, δ.φ., συγγραφέα, μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων και την Ντίνα Μπουγιούκου, Φιλόλογο. Στο προεδρείο η Μαρία Κασκαντάμη, δρ., Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου. Στη συνέχεια  ο Ιωάννης Μαρίνος, καθηγητής - ηθοποιός, επίτιμο μέλος του Σ.Φ.Πειραιά διάβασε:  «Κάποια Χριστούγεννα», από τις «Αθηναϊκές επιστολές» του Γρ. Ξενόπουλου

Εξαιρετικό το θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Πειραιά υπό την καθοδήγηση της Γεωργίας Σκοτιδάκη, Φιλολόγου, εμψυχώτριας της θεατρικής ομάδας:  «Η Γυναίκα στον Ξενόπουλο», θεατρική απόδοση της «Στέλλας  Βιολάντη». Πολύ καλοί οι μαθητές - ηθοποιοί: Αουρόρα Αλλούσι, Γεώργιος Γεωργόπουλος, Άντα Γιαννακόδημου, Κριστιάνα Καμπούτση, Ελπίδα Καραγιάννη, Αλέξανδρος Καρδούλιας, Νεφέλη Κουσουμβρή, Ανθή Χατζοπούλου, Τζόι Χιλάι.

Η εκδήλωση έκλεισε με τη χορωδία «ΦΑΙΑΚΩΝ ΩΔΗ» της ΟΣΚΑ (Ομοσπονδία Συλλόγων Κερκυραίων Αττικής «Ιωάννης Καποδίστριας»).     
Τα τραγούδια που ερμήνευσαν:
1. Καλησπερίζω δυο αδερφές. (Παραδοσιακό. Επτανησιακή αρέκια.)
2. Δυο γλυκά ματάκια. (Στίχοι Γιάννης Πολέμης, Μουσική Δ. Λαυράγκας.)
3. Λαλούν τ αηδόνια. (Στίχοι - μουσική Δ. Λαυράγκας.)
4. Το κλειδάκι. (Στίχοι - μουσική, Φώτης Αλέπορος.)
5. Ο Θύμιος. (παραδοσιακή καντάδα τση Κέρκυρας.)

Τέλος την επιμέλεια προβολής εικόνων με τη ζωή του συγγραφέα είχε ο Γεωργίου Γεώργιος, Φιλόλογος, Καθηγητής του 2ου Γυμνασίου Καλλίπολης, Γενικός Γραμματέας του Σ.Φ.Π.

ΦΩΤΟ από τον εξαιρετικό φίλο και πανταχού παρόντα σε εκδηλώσεις των Κερκυραίων της Αθήνας Γιάννη Αργυροκαστρίτη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά για τη γενικότερη προσφορά του, όπως και τον πρόεδρο της χορωδίας Γιώργο Κοσκινά και όλους τους αγαπημένους φίλους και φίλες της χορωδίας.