ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Καταδικάζουν τη βία των Λευκιμμιωτών – Ανέχονται και ενέχονται για την κρατική βία – Ορυμαγδός ανακοινώσεων
Καταδικάζουν τη βία των Λευκιμμιωτών – Ανέχονται και ενέχονται για την κρατική βία – Ορυμαγδός ανακοινώσεων

Η επανάληψη των επεισοδίων, μεγαλύτερης έκτασης από άλλες φορές, στη συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου είναι μια εικόνα θλιβερή. Ακόμα πιο θλιβερή, όμως, είναι η εικόνα της κατεχόμενης εδώ και οκτώ μήνες Λευκίμμης.
Οι πρακτική των τραμπουκισμών και της τυφλής βίας δεν ταιριάζει με την Ιστορία που έχει το κίνημα ενάντια στον ΧΥΤΑ και τα ΜΑΤ από το 2008.

Από την άλλη δε νομιμοποιούνται οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της τοπικής εξουσίας να καταδικάζουν τη βία των Λευκιμμιωτών ενώ ανέχονται και ενέχονται για την κρατική τρομοκρατία που τη βιώνουν στο πετσί τους οι Λευκιμμιώτες με θλιβερό απολογισμό μια νεκρή, έναν σοβαρά τραυματία, πολλούς  χτυπημένους, με διώξεις, απαγορεύσεις και κυρίως με τη λειτουργία ενός ακατάλληλου ΧΥΤΑ που καταστρέφει το περιβάλλον, σκορπά τον θάνατο αντιβαίνοντας ακόμα και αυτή την αστική νομιμότητα. Το ζητούμενο, ωστόσο,  είναι η ανάπτυξη ενός ρωμαλέου μαζικού κινήματος, χωρίς πρακτικές που το αμαυρώνουν και να μπορεί να νικήσει.

Όσο για την ευαισθησία των υποτακτικών ή των εραστών της εξουσίας, αυτή  εξαντλείται στην καταδίκη μεμονωμένων θλιβερών επεισοδίων και ανέχεται το όργιο της κρατικής βίας και καταστολής. Εκδίδουν μαζικά ανακοινώσεις καταδίκης των επεισοδίων από Λευκιμμιώτες «ποιούν την νήσσαν» μπρος στη βία της αστυνομίας και των ΜΑΤ. Η εικόνα της αστυνομοκρατούμενης Λευκίμμης τους είναι ανεκτή …

Μέχρι τώρα ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Γαλιατσάτος, Μ. Υδραίου και Γ. Καλούδης εξέδωσαν ανακοινώσεις με αφορμή τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης.Αναλυτικά:

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταδικάζει με τον πιο σαφή και απερίφραστο τρόπο τα σημερινά επεισόδια από ‘‘μερίδα πολιτών’’ στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Θεωρούμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κρατά σε τέτοια ιδιότυπη ομηρία το νησί, παρεμποδίζοντας ξανά και ξανά τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή στην πράξη τη λήψη αποφάσεων που αφορούν όλον τον τόπο.
Κανένα πρόβλημα δε λύθηκε με τέτοιους τρόπους, αντίθετα πολλά δημιουργούνται όταν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του τόπου, Δήμαρχος και Δημοτικό Συμβούλιο, εμποδίζονται με τον πιο βίαιο τρόπο από την άσκηση των καθηκόντων τους. Αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν και όλες οι δημοτικές παρατάξεις, και να υπερασπιστούν σύσσωμες τη λειτουργία του θεσμού με την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο και με την -χωρίς αστερίσκους- καταδίκη τέτοιου είδους πρακτικών.
Θεωρούμε ότι αυτές οι ακροδεξιές πρακτικές ύβρεων, προπηλακισμών και απόπειρας εκφοβισμού του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων είναι άκρως επικίνδυνες, κανιβαλικές, υπονομευτικές της ίδιας της δημοκρατίας και δεν ταιριάζουν στη δημοκρατική παράδοση της Κέρκυρας.
Κανείς δεν είναι νικητής σε τέτοιες καταστάσεις, όλοι χαμένοι είμαστε και πιο πολύ η δημοκρατία στον τόπο μας. Γι’ αυτό και δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον Δήμαρχο Κέρκυρας και καλούμε όλες τις παρατάξεις, κομματικές, δημοτικές και περιφερειακές, να καταδικάσουν κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης των θεσμών και της δημοκρατίας.Θ. Γαλιατσάτος

Με αφορμή τα σημερινά γεγονότα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας και μετά το πέρας αυτής θέλουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά τη βίαιη, λεκτική επίθεση κατά του Δημάρχου Κέρκυρας κ. Κώστα Νικολούζου από μερίδα συγκεντρωμένων, δήθεν “ευαίσθητων” πολιτών για τον ΧΥΤΥ Λευκίμμης. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, ως θεσμικός εκπρόσωπος του νησιού, αξίζει το σεβασμό όλων, ανεξαρτήτως απόψεων και πολιτικών πεποιθήσεων.

Η επιλογή μικρής μερίδας πολιτών να κρατά όμηρο ένα ολόκληρο νησί και να αποτρέπει ποικιλοτρόπως τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας πρέπει να προβληματίσει όλους, ιδιαιτέρως εκείνους που με όποιο τρόπο ευνοούν ή παροτρύνουν τέτοιες συμπεριφορές.

Τα οξύτατα προβλήματα της Κέρκυρας επιβάλλουν συνεργασία και όχι φωνασκίες, αφορισμούς και ύβρεις. Είμαστε στο πλευρό του Δήμαρχου Κέρκυρας και ζητάμε από όλες τις παρατάξεις, κομματικές, δημοτικές και περιφερειακές, να καταδικάσουν κατηγορηματικά τη συνεχιζόμενη προσπάθεια υποβάθμισης των θεσμών και της δημοκρατίας.Μ. Υδραίου

Έχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν μπορεί να συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο μέσα σε κλίμα ύβρεων, απειλών, έντασης και κοινωνικού εμφυλίου.
Καταδικάζουμε τις ακρότητες και τη βία, απερίφραστα. Από όπου και αν προέρχονται.
Προτείναμε στην απερχόμενη δημοτική αρχή, δεδομένων των συνθηκών, να συζητηθεί μόνο το θέμα των συμβασιούχων και της συνέχισης του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι΄΄, ένα θέμα με σαφές κοινωνικό πρόσημο, που όλοι θέλαμε να ψηφιστεί .
Το αρνήθηκαν όταν το προτείναμε εμείς και κατόπιν μέσα σε κλίμα ασυνεννοησίας και σύγχυσης τελικά το έκαναν εκ των υστέρων και αφού ο απερχόμενος δήμαρχος επιστράτευσε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας .
Αυτό που πρέπει να αντιληφθεί η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι ότι έχει την ευθύνη να εξασφαλίσει συνθήκες αξιοπρεπούς και δημοκρατικής λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου. Eμείς οι δημοτικοί σύμβουλοι της «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» τιμάμε το ρόλο μας και την εμπιστοσύνη των πολιτών και γι’ αυτό είμαστε πάντα παρόντες και έχουμε σταθεί ως σήμερα στο ύψος των περιστάσεων, σε πολύ δύσκολες μάλιστα συνθηκες, προκειμένου να μην καταρρεύσει ο Δήμος και η λειτουργία του. Γιατί Δήμος είναι οι δημότες, είμαστε όλοι μας.
Η παράταξη μας «ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΔΗΜΟΣ» έχει αποδείξει ότι αποτελεί Δύναμη Ευθύνης. Η υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και οι εικόνες ντροπής είναι τα προϊόντα του λαϊκισμού , των ψεμάτων και των εύκολων λύσεων που υπόσχονταν κάποιοι.
Η Κέρκυρα χρειάζεται μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ . Και την χρειάζεται ΤΩΡΑ
Γ.  Καλούδης

Οι κάτοικοι της Λευκίμμης δικαίως νοιώθουν εξαπατημένοι.

Είναι βέβαιο ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος Κερκυραίων κ. Νικολούζος δεν έκανε ούτε τα υποτυπώδη για την ανακύκλωση και την δρομολόγηση λύσης για το θέμα των σκουπιδιών και για την καθαριότητα της Κέρκυρας και έχει τεράστιες ευθύνες.

Οφείλω όμως να καταγγείλω και με τις τρεις (3) ιδιότητές μου, του Επικεφαλής της Παράταξης Αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων «Επτανησιακή Αναγέννηση», του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας και του Υποψηφίου Δημάρχου Κερκυραίων με τον πιο σαφή τρόπο, τα μεσημεριανά επεισόδια μέσα κι έξω στην Ιόνιο Βουλή από ομάδα οργισμένων κατοίκων της Λευκίμμης και την συνεχή εισβολή τους στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν να ψηφίζονται δράσεις κι έργα για την πόλη της Κέρκυρας, την κωμόπολη της Λευκίμμης, για όλο το νησί της Κέρκυρας και τα Διαπόντια Νησιά, αλλά και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Ειδικότερα αποδοκιμάζω τους προπηλακισμούς κατά του Δημάρχου κ. Νικολούζου και του Αντιδημάρχου – Δικηγόρου κ. Καρύδη.

Απευθύνω έκκληση στην νηφάλια και συντριπτική πλειοψηφία των συνετών συμπολιτών της Λευκίμμης να νουθετήσουν τους διαρκώς αγανακτισμένους, διότι το ζωτικό τουριστικό και οικονομικό συμφέρον της Κέρκυρας επιτάσσει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο για να λαμβάνονται αποφάσεις που αφορούν τον Τουρισμό και τον Λαό της Κέρκυρας.

Από τέτοιες βίαιες συμπεριφορές βλάπτεται η Κέρκυρα, βλάπτονται όλοι οι Κερκυραίοι.

Δεν μπορεί η βία να είναι συστατικό στοιχείο της ζωής της Κέρκυρας.