ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

To Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για την εμφάνιση σκυλόψαρου & τα τραγικά περιστατικάTo Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας για την εμφάνιση σκυλόψαρου & τα τραγικά περιστατικά

Μια ανάρτηση στο Facebook ήταν αρκετή για να εξαπλωθεί η φήμη ότι στις ακτές της Κέρκυρας εμφανίστηκε καρχαρίας.

Εξάλλου η περίπτωση της Βάντας Πιέρρη, που έχασε τη ζωή της στη θάλασσα του Μον Ρεπό το 1951, είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία και δεν έχει ξεχαστεί. Το δυστύχημα συνέβη τη δεκαετία του ’50 όταν η Κέρκυρα ήταν ήδη νούμερο ένα προορισμός εστεμμένων και γαλαζοαίματων. Η άτυχη κοπέλα κολυμπούσε με τον συνοδό της στη θάλασσα όταν δέχτηκε την ξαφνική επίθεση του καρχαρία. Ο νεαρός κατάφερε να γλιτώσει, η σύντροφός του όμως ούτε που πρόλαβε να αντιδράσει. Ένα τραγικό περιστατικό μπροστά στα μάτια εκατοντάδων λουόμενων…

Το παραπάνω περιστατικό σόκαρε τόσο τους ντόπιους, όσο και τους επισκέπτες του νησιού και παραλίγο να αποβεί μοιραίο για την τουριστική ανάπτυξη της Κέρκυρας.

Άλλα τραγικά περιστατικά …

• Το 1847 από το Gosport της Αγγλίας επιβιβάστηκε σε πλοία και απέπλευσε το 36ο τάγμα του Worcestershire, με προορισμό την Κέρκυρα. Ανάμεσα σε μια παρέα στρατιωτών του τάγματος, που κολυμπούσαν στο βόρειο τμήμα του Φρουρίου στο νησί των Φαιάκων, ήταν και ένας 19χρονος, ο οποίος δέχθηκε θανατηφόρα επίθεση από καρχαρία.

• Σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα ακόμα περιστατικό επίθεσης έχει καταγραφεί πριν από μία δεκαετία περίπου, ανοικτά των Οθωνών στα βόρεια σε κολυμβητή που βρισκόταν στην περιοχή με ταχύπλοο, χωρίς όμως σοβαρό τραυματισμό.
 Αυτή τη φορά, η ανάρτηση στο Facebook συνοδεύεται από αρκετά μακρινή φωτογραφία που δείχνει ένα αντικείμενο που μοιάζει με πτερύγιο. Περιπολικό του Λιμενικού διεξήγαγε έρευνες, αλλά δεν εντόπισε σημάδια καρχαρία.
Για παν ενδεχόμενο και για λόγους ασφαλείας, η Λιμενική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση συστήνοντας προσοχή σε λουόμενους και ψαροντουφεκάδες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

«Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, σύμφωνα με δηλώσεις πολιτών, ενημερώνει για την πιθανή ύπαρξη σκυλόψαρου στις ακτές του νησιού και συγκεκριμένα στις ακτές Φαληράκι, Μπάνια τ’ Αλέκου, Ανεμόμυλο και Μον Ρεπό».