ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ακριβαίνουν τα εισιτήρια των Φ/Β Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας – 102 για τους επισκέπτες – 52 για τους ντόπιουςΑκριβαίνουν τα εισιτήρια των Φ/Β – 102 για τους επισκέπτες – 52 για τους ντόπιους

Μια ερώτηση στα εκδοτήρια των εισιτηρίων στο λιμάνι της Κέρκυρας αρκεί για να πληροφορηθεί κανείς ακριβώς ποια είναι η αύξηση των εισιτηρίων στα πορθμεία Ηγουμενίτσα Κέρκυρα.
Η απάντηση είναι ότι τροποποιούνται οι εκπτώσεις που έδιναν οι πλοιοκτήτριες εταιρείες.

Η αρχική τιμή των εισιτηρίων ήταν 40 ευρώ για το ΙΧ αυτοκίνητο και 11 ευρώ για τον οδηγό. Σύνολο 51 ευρώ για μία διαδρομή. Αυτή η τιμή παραμένει για τους επισκέπτες του νησιού μας.
Αντίστοιχη τιμή έχει η διαδρομή της επιστροφής. Δηλαδή για να έρθει κάποιος για διακοπές στην Κέρκυρα κοστίζει μόνο το καράβι (για ένα ΙΧ και τον οδηγό του) 102 ευρώ.

Διευκολύνσεις παρέχουν για τους μόνιμους κάτοικους της Κέρκυρας και οι δύο Κοινοπραξίες (Seaways και Sealines) που έχουν στη δύναμη τους το σύνολο των Φ/Β που εκτελούν τη γραμμή Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα, ασκώντας κοινή πολιτική στο θέμα αυτό.

Οι εκπτώσεις που παρείχαν στα «μέλη», όσους δηλαδή είχαν εδώ και χρόνια χρησιμοποιήσει την εκπτωτική πολιτική των εταιρειών, σήμερα επεκτείνονται σε όλους τους μονίμους κατοίκους αλλά με μια αύξηση. Δηλαδή, η εκπτωτική τιμή για τη μεταφορά ενός ΙΧ, για κάθε διαδρομή, ήταν 10 ευρώ και αυξάνεται στα 15 ευρώ. Ο οδηγός εξακολουθεί να πληρώνει εισιτήριο 11 ευρώ.

Καταργούν την έκδοση εισιτηρίου διπλής διαδρομής. Σήμερα πλέον ο κάθε οδηγός ΙΧ πρέπει να ξαναπάει στο εκδοτήριο της Κέρκυρας ή της Ηγουμενίτσας προκειμένου να παραλάβει το εισιτήριο του, πάντα για μια διαδρομή.

Σύμφωνα πάντα με τα εκδοτήρια των εισιτηρίων, όσοι δεν είχαν γίνει «μέλη» στο παρελθόν αλλά είναι μόνιμοι κάτοικοι, πρέπει να θυμούνται σε κάθε διαδρομή να φέρουν μαζί τους ένα αποδεικτικό στοιχείο (λογαριασμό πχ της ΔΕΗ) το οποίο να προσκομίζουν τη στιγμή που εκδίδουν το εισιτήριο τους προκειμένου να χρησιμοποιήσουν την έκπτωση που πλέον αφορά όλους τους μονίμους κατοίκους της Κέρκυρας.

Επομένως, για την μεταφορά ενός ΙΧ με τον οδηγό του, ο μόνιμος κάτοικος της Κέρκυρας θα πληρώνει 26 ευρώ Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα και το ίδιο ποσόν στην αντίστροφη διαδρομή, σύνολο 52 ευρώ.
ΠΗΓΗ:ert.gr