ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Προθεσμία στους 3 συλληφθέντες Λευκιμμιώτες - Την Παρασκευή 1η Μαρτίου η δίκη - BINTEOΠροθεσμία στους 3 συλληφθέντες - Την Παρασκευή 1η Μαρτίου η δίκη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αλλά και συμπαράστασης στους 3 συλληφθέντες με αίτημα την απελευθέρωσή τους πραγματοποίησαν σήμερα 27/2 στα δικαστήρια κάτοικοι της Λευκίμμης. Αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τρεις κατηγορούμενοι Λευκιμμιώτες οι οποίοι συνελήφθησαν για τα επεισόδια στη ΠΕ Κέρκυρας μετά την επίθεση της αστυνομίας. Το δικαστήριο προσδιόρισε δικάσιμο για την 1η Μαρτίου στις 2.00 το μεσημέρι. Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι για φθορά δημόσιας περιουσίας, διατάραξη, αντίσταση κατά της αρχής, και πρόκληση βλαβών ...

Όμως σύμφωνα με τους Λευκιμμιώτες και το ρεπορτάζ της ert.gr, έχουν γίνει πολλές προσαγωγές εκ των οποίων 4 μετετράπησαν σε συλλήψεις. Οι τρεις, για τους οποίους ορίστηκε δικάσιμος και ένας ακόμη που κρατείται στην αστυνομία διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση και ο φάκελος της δικογραφίας. Σύμφωνα με τον δικηγόρο των τριών, Σπύρο Βλάχο, ούτε για τους τρεις δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του τη δικογραφία.

Οι Λευκιμμιώτες επιμένουν ότι η αστυνομία μπήκε σε τουλάχιστον 10 σπίτια στη Λευκίμμη αλλά στους περισσότερους έγινε μόνο εξακρίβωση στοιχείων.

Επίσης να σημειωθεί ότι ένας από τους συγκεντρωμένους στα δικαστήρια Λευκιμμιώτης συνελήφθη, όταν απομακρύνθηκε από τους υπόλοιπους, την ώρα που είχε βγει από τον κτήριο (μάλλον για να καπνίσει ένα τσιγάρο) και προσήχθη στην αστυνομία. Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο αν πρόκειται για προσαγωγή ή αν θα μετατραπεί σε σύλληψη.Την Παρασκευή η δίκη των τριών συλληφθέντων για τα επεισόδια στην Περιφερειακή ενότητα.

Ο τέταρτος άντρας που έχει συλληφθεί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα αύριο το πρωί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο άνδρας που τραυματίστηκε κατά τα επεισόδια και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου και εξετάστηκε χθες παρουσία του εισαγγελέα.

Το κύμα της αγανάκτησης και της οργής στην Λευκίμμη και την ευρύτερη περιοχή φουσκώνει λόγω της άγριας βίας και καταστολής και της αδειοδότησης του ακατάλληλου και παράνομου ΧΥΤΑ Λευκίμμης από την ΠΙΝ. Εκτός από την αντίθεσή τους στη λειτουργία του ΧΥΤΑ ζητούν την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

Δείτε και σχετικό ΒΙΝΤΕΟ από το enimerosi.comΦΩΤΟ Γρ. Βέργης