ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου


Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου

Από τις 11.00 ως τη λήξη του ωραρίου, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

Παράλληλα θα γίνει και συγκέντρωση εργαζομένων, την ίδια μέρα, κάτω από το Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5 -7) στις 12 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρει η συνομοσπονδία για το πλαίσιο της κινητοποίησης:

«Διεκδικούμε:
1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο.
2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα.
3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί.
4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους.
5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου.
6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα».

Για τα Β.Α.Ε. και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας διαμαρτύρεται και η ΠΟΕ - ΟΤΑ με τη χαρακτηριστική παρακάτω αφίσα