ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Δεν προχώρησαν σε εκλογές εφορευτικής επιτροπής στο Εργατικό Κέντρο λόγω έλλειψης δικαστικού αντιπροσώπου


Δεν προχώρησαν σε εκλογές εφορευτικής επιτροπής στο Εργατικό Κέντρο λόγω έλλειψης δικαστικού αντιπροσώπου


Να μην προχωρήσουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο σε εκλογές εφορευτικής επιτροπής πρότεινε ο Σταμάτης Πελάης πρόεδρος του σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων εξαιτίας της απουσίας δικαστικού αντιπροσώπου στη συνέλευση που είχε συγκαλέσει για το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Η συνέλευση των αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου είχε ακυρωθεί από την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου με την οποία ακύρωνε την συμμετοχή 19 εκπροσώπων σωματείων και μέχρι την τακτική δικάσιμο των ασφαλιστικών μέτρων, που έχει οριστεί για τις 6 Μαρτίου.

Ο Σταμάτης Πελάης και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θεώρησαν άκυρη την απόφαση της διοίκησης, την οποία μάλιστα διοίκηση, θεωρεί ως μη υπάρχουσα και κατακεραυνώνει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που εξακολουθούν να δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις με υπογραφή και σφραγίδα από το «ΔΣ Εργατικού Κέντρου». Είχε θεωρήσει ότι έπρεπε να γίνει η γενική συνέλευση των εκπροσώπων των σωματείων ώστε να προχωρήσουν στις διαδικασίες της εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής σήμερα Σάββατο και την Τετάρτη να γίνουν κανονικά οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο Εργατικό Κέντρο. Για το λόγο αυτό απηύθυνε δημόσια πρόσκληση στους εκλεγμένους αντιπροσώπους να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του Σαββάτου.

Τελικά ο ίδιος στην εισηγητική ομιλία του κατέγραψε ότι πράγματι ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από το 50% των εκλογικών αντιπροσώπων και θεώρησε ότι επρόκειτο για μια κανονική συνέλευση με αυξημένη απαρτία μάλιστα. Όμως δεν ήρθε ο δικαστικός αντιπρόσωπος, η παρουσία του οποίου είναι απαραίτητη από το νόμο.

Κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργο Καλούδη ότι ακύρωσε την παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου με απόφαση του το βράδυ της Παρασκευής.
Πράγματι, ο κος Πελάης, έδειξε ένα e-mail με την απόφαση του Προέδρου του Δικηγορικού συλλόγου στο οποίο ο κος Καλούδης – εκτός από το μέρος της απόφασης ακύρωσης της συμμετοχής του δικηγόρου Κρητικού Ανδρέα – ανέφερε ότι ο Γ. Καλούδης έλαβε υπόψη του την αίτηση της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου με την οποία ανακαλεί προηγούμενη αίτηση του για ορισμό δικαστικού αντιπροσώπου και την άποψη του ίδιου του ορισθέντα δικηγόρου που έλεγε ότι δεν υφίσταται πλέον λόγος της παρουσίας του στη συνέλευση.

Στη συνέλευση που συνεχίστηκε με τοποθετήσεις των παρόντων αντιπροσώπων αλλά και άλλων εργαζομένων, παρόντες ήταν πολλά στελέχη του ΚΚΕ καθώς και οι υποψήφιοι για το Δήμο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων που στηρίζονται από το ΚΚΕ.
Στο μεταξύ στελέχη του ΠΑΜΕ από το πρωί είχαν αναρτήσει πολλά πανώ στην πρόσοψη του κτηρίου του Εργατικού Κέντρου.

ΠΗΓΗ ert.gr