ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Ελαιοτριβείς της Κέρκυρας: Μας εξαναγκάζουν να κλείσουμε


Ελαιοτριβείς της Κέρκυρας: Μας εξαναγκάζουν να κλείσουμε

 Η νέα περιβαλλοντική νομοθεσία για τη διάθεση των υγρών αποβλήτων των ελαιουργείων έχει φέρει τους ελαιοτριβείς σε απόγνωση και ο κίνδυνος να κλείσουν είναι πραγματικός, όπως αναφέρει  με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελαιοτριβαίων Κέρκυρας

Η ανακοίνωση:

«Η κατάσταση στον χώρο της ελαιοποίησης για το νησί μας έχει φθάσει σε οριακό σημείο εξαιτίας του προβλήματος της μούργας το οποίο προκύπτει από την περιβαλλοντική νομοθεσία για την διάθεση των υγρών αποβλήτων των ελαιουργείων μας.

Εάν μάλιστα δεν δοθεί λύση το συντομότερο δυνατό την ερχόμενη ελαιοκομική περίοδο τα ελαιοτριβεία του νησιού μας αναγκαστικά θα είναι υποχρεωμένα να κλείσουν, με όλες τις δυσμενής επιπτώσεις που ενέχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Οι δυσμενείς αυτές επιπτώσεις θα πλήξουν εκτός από τους ελαιοτριβείς και την τοπική μας οικονομία και τον κερκυραίο ελαιοπαραγωγό καθώς ούτε να αλέσει θα μπορεί αλλά ενδεχομένως να μην μπορεί να εισπράξει και την επιδότηση του για το ελαιόλαδο που παράγει.

Το μέγεθος της ζημιάς σε αυτή την περίπτωση θα είναι ανυπολόγιστο.

Ο Σύλλογος Ελαιοτριβαίων έχει έρθει σε συνεννόηση και έχει λάβει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς την ομόφωνη συναίνεσή τους. Δηλαδή την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τον Δήμο Κέρκυρας, το Επιμελητήριο, το ΤΕΕ, τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, την Συνεταιριστική Κοινοπραξία Κέρκυρας και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων Κέρκυρας.

Για αυτούς τους λόγους καλούμε τους συντοπίτες μας ελαιοπαραγωγούς να συνταχθούν μαζί μας και να μας υποστηρίξουν στον αγώνα που κάνουμε για να μην κλείσουν τα ελαιοτριβεία της Κέρκυρας.

Ζητάμε από όλους και ιδιαίτερα από τον κερκυραίο αγρότη να βρεθεί ενεργά δίπλα μας στις ενέργειες τις οποίες προγραμματίζουμε και για τις οποίες θα σας ενημερώνουμε με νέες ανακοινώσεις μας».

Ο Σύλλογος Ελαιοτριβαίων Κέρκυρας