ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων προς Εργατικό Κέντρο : Να επιλέξουν τον τρόπο που θα αποχωρήσουν


Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων προς Εργατικό Κέντρο : Να επιλέξουν τον τρόπο που θα αποχωρήσουν

Συνεχίζεται η κόντρα του συνδέσμου ξενοδοχ/λων και των σωματείων εργαζομένων σε ξενοδοχεία με τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου.

Η ανακοίνωση

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SANDY BEACH
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT &SPA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ SUNSHINE CORFU HOTEL & SPA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ LA GROTTA VERDE- ΑΓΙΟΣ ΓΟΡΔΙΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ IKOS DASSIA
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PELEKAS MONASTERY
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ BOLENTACO LIMITED

Το τελευταίο διάστημα, η καταρρέουσα απ την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου παρέα των Συνταξιούχων, προσπαθεί όπως πάντα να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα και να ρίξει στάχτη στα μάτια της εργατικής τάξης , σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στο Εργατικό Κέντρο και την διαμόρφωση ξανά νόθων συσχετισμών.

-Αναφέρουν ότι είναι νόμιμη η συμμετοχή των Συνταξιούχων στις αρχαιρεσίες του Εργατικού Κέντρου, ενώ είναι σαφής η πρόβλεψη του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82 και παράλληλα έχουν εκδοθεί 3 αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Λέγε- λέγε όμως κάτι μένει και η επίκληση άσχετων νόμων προκαλεί ενδεχομένως αμφιβολία σε όποιον δεν γνωρίζει.

-Με τον ίδιο τρόπο συκοφαντούν το ΠΑΜΕ , τον Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και τα στελέχη του ελπίζοντας ότι, κάτι πάλι θα μείνει απ την λάσπη. Εφτασαν μάλιστα στο σημείο να αποκαλούν τα μέλη του ΠΑΜΕ ‘’Τάγματα Εφόδου’’ (ανακοίνωση Εργατικού Κέντρου 29/1/19) και ‘’Εγκληματική Οργάνωση’’( ομιλία Γραμματέα Εργατικού Κέντρου στο συνέδριο της ΠΟΕΕΤ 31/1/19)

-Επικαλούνται την απόφαση του Δικαστηρίου στην προσφυγή του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων το 2016 και λένε ότι δικαιώθηκαν όταν γνωρίζουν ότι ,το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της νοθείας, απορρίπτοντας την αγωγή για τυπικούς λόγους, με το σκεπτικό ότι ο Σύνδεσμος Ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν είχε το δικαίωμα να προσφύγει έχοντας κάνει χρήση παράνομης ρύθμισης καταβολής συνδρομών του Εργατικού Κέντρου. Χρήση όμως της παράνομης αυτής (σύμφωνα με το δικαστήριο) ρύθμισης έκαναν το 2016 όλα τα σωματεία, επομένως η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου είναι εκλεγμένη παράνομα αφού εκλέχθηκε από σωματεία που εμφανίστηκαν παράνομα ταμειακά εντάξει.

-Μιλάνε για τραμπουκισμό του ΠΑΜΕ όταν εμείς πήγαμε στις 28/1/19 και τους ζητήσαμε ήρεμα να προσέλθουν στην αίθουσα της Συνέλευσης ,χωρίς τους συνταξιούχους και αυτοί μας απάντησαν με βρισιές ,απειλές και κλωτσιές.

Τους δώσαμε άλλη μία ευκαιρία καλώντας τους να δεχτούν την διαιτησία της ΓΣΕΕ και να τηρηθούν τα αυτονόητα στις διαδικασίες του Συνεδρίου.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα όλες οι διαδικασίες να γίνουν δημόσια ενώπιον της εργατικής τάξης και με διαφάνεια.

Ήταν αναμενόμενο να μην δεχτούν την πρόσκληση για προσφυγή στην διαιτησία της ΓΣΕΕ διότι έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το πλαστό συσχετισμό 5-4 στο διοικητικό συμβούλιο, για να παίρνουν ότι απόφαση θέλουν.

Ξέρουν ότι παρότι η ΓΣΕΕ είναι δική τους δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στις χίλιες να επικροτήσει τις εξόφθαλμες νοθείες τους.

Τώρα πρέπει να σκεφτούν σοβαρά και να επιλέξουν τον τρόπο με τον οποίο θα αποχωρήσουν απ το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας . Η επιλογή του τρόπου με τον οποίο θα φύγουν είναι το μόνο για το οποίο έχουν περιθώριο λίγες ακόμη ημέρες να αποφασίσουν.