ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Loading...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμός δρόμου από τους Λευκιμμιώτες – Εμμονή Γαλιατσάτου στον αυταρχισμό!Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμός δρόμου από τους Λευκιμμιώτες – Εμμονή Γαλιατσάτου στον αυταρχισμό!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα (Τετάρτητ 19/2) το πρωί έξω από την περιφέρεια στις Αλυκές κάτοικοι της Λευκίμμης ζητώντας να μην δοθεί άδεια λειτουργίας του ΧΥΤΑ. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης απέκλεισαν τον δρόμο στις Αλυκές Ποταμού για περισσότερο από μία ώρα, ενώ δήλωσαν ότι αν τελικά δοθεί η άδεια από τον περιφερειάρχη θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις σε όλη την Κέρκυρα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Οι κάτοικοι της Λευκίμμης ζήτησαν να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη, αίτημα που όμως δεν έγινε δεκτό.

Χθες κατέθεσαν εξώδικο και κατά του περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο χώρος δεν πρέπει να αδειοδοτηθεί από τον περιφερειάρχη για την κατασκευή ΧΥΤΑ.


Αποκλεισμός διαλόγου από περιφερειάρχη – Εμμονή στον αυταρχισμό!

Το αίτημα για συνάντηση με τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους της Λευκίμμης μετέφερε ο αστυνομικός διευθυντής στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτο, αλλά  δεν αποδέχθηκε την πρόταση για συνάντηση.
Ο  Περιφερειάρχης εμμένοντας στην πολιτική της αυταρχικής επιβολής της λειτουργίας του ΧΥΤΑ απάντησε μέσω δελτίου τύπου:

 «Σχετικά με τη σημερινή κινητοποίηση μικρής μερίδας πολιτών, ενάντια στη λειτουργία του ΧΥΤΥ Λευκίμμης, έξω από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, θέλουμε να ενημερώσουμε για τα εξής:

Ο Περιφερειάρχης δεν εκβιάζεται και δεν φοβάται ύβρεις, απειλές και τραμπουκισμούς. Ο Περιφερειάρχης βρίσκεται στη θέση που τον έταξε ο λαός των Ιονίων Νήσων, με χρέος τον σεβασμό στο συμφέρον των πολιτών, στη δημόσια υγεία, στην τοπική οικονομία και στην ευημερία του τόπου.
Συνεχίζουμε να είμαστε διαπρύσιοι κήρυκες της συζήτησης, της ανταλλαγής απόψεων και της εξαντλητικής διαβούλευσης. Αυτά όμως προϋποθέτουν καλή πρόθεση και από τις δύο πλευρές και η αποστολή εξωδίκων δεν συμβάλλει σε αυτό.

Ενημερώνουμε ακόμη μια φορά προς κάθε κατεύθυνση, και προς εκείνους που οψίμως επιθυμούν να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες προσπαθώντας να τις μετακυλήσουν στην Περιφέρεια και προς αυτούς που βιαιοπραγώντας θεωρούν ότι θα υπερισχύσουν, ότι ο Περιφερειάρχης δεν εκβιάζεται. Θα πράξει ότι του επιβάλλει το καθήκον του, η νομιμότητα, η ευθύνη για το μέλλον του τόπου και το συμφέρον της Κέρκυρας εν προκειμένω».

ΦΩΤΟ Ν. Καββαδίας